Ízelítő videó: Ilyen lesz a Star Wars-animesorozat

visions_boba.png

A japán kultúra a kezdetektől fogva a Star Wars része, hiszen George Lucast a IV. epizódhoz Akira Kurosawa filmrendező munkái - főleg a Rejtett erőd - erősen megihlették. Illetve Vader és a Jedi-lovagok kinézete is a szamurájok megjelenését idézik, de mondhatnánk a Jedi szó eredetét is, ami a jidaigeki drámaműfajból származik. És a japán művészet és a Star Wars ötvözete azóta se tört meg. Számos fanmade anime összevágás és opening készült a pár perces Galaxy of Adventures epizódok képsoraiból, ez is jelzi, hogy sok rajongó régóta dédelgetett álma, hogy hivatalos Star Wars animetartalmat lásson.

Star Wars VisionsEzt a Disney illetékesei is észrevették már egy ideje, hisz tavaly decemberben bejelentették több filmes és animációs projekt mellett, hogy anime antológiasorozat készül neves anime stúdióktól és alkotóktól Star Wars: Visions címmel. A július 3-án tartott Anime Expo Lite keretein belül James Waugh, Josh Rimes, Jacqui Lopez felelős producerek, Justin Leach felelős társproducer és Kanako Shirasaki producer ismertették a projektet. A szeptember 22-én bemutatkozó Visions összes kisfilmje egy-egy egyedi japán sajátosságot viseltet, valamint tartalmazza a Star Wars történetmesélés tónusát és szellemét. Az egyedi animációs stílusok és perspektívák segítségével mindegyik történet bejárja azt a kulturális hagyatékot, ami a kezdettől fogva hatást gyakorolt a Star Wars világára.




Thrawn Allamerdek Sw Media Fekvo

A stúdióknak gyakorlatilag szabad kezet adtak
, hogy széleskörűen, kreatívan ki tudjanak bontakozni, ugyanakkor ez azt is jelenti, hogy ezek a történetek nem fogják a kánon részét képezni kontinuitás szempontjából, hasonlóan a LEGO Star Wars sztorikhoz. Az esemény után a hivatalos Star Wars honlapon több történetről is elárultak pár részletet, amivel felfedték, hogy ismert karakterek is visszatérnek.

  • A Batman: Ninja animéért felelős Kamikaze Douga története a "The Duel" lesz, egy fekete-fehér, szamuráj stílusú Jedi-Sith történet egy szalmakalapos droiddal.
  • A 2015-ben alapított Geno Studio általi "Lop and Ochō" egy Lop nevű űrnyúl (nem Jaxxon) történetét meséli el egy a Birodalom uralta korban.
  • A Studio Colorido "Tatooine Rhapsody" címre hallgató sztorija egy rockopera lesz a messzi-messzi galaxisban, benne egy együttes próbál a csúcsra törni. A banda kalandjai során összeakadnak a hutt Jabbával és Boba Fettel is.
  • A Trigger vállalat két projekttel is előrukkol: a "The Twins" egy sötét oldali testvérpárról szól, amiben a fivérnek hosszú utat kell megtennie, hogy megmentse nővérét, a "The Elder" pedig a klasszikus mester-padawan kapcsolatra fog épülni.
  • A Kinema Cirtus "The Village Bride" történetében az Erőt egyedi módon bemutatólag egy kis falu menyasszonyának esküvőjét megelőző napon meglepő dolgokat kell tennie, hogy megmentse otthonát.
  • A Science Saru szintén két résszel jelentkezik, a "T0-B1" sztoriban egy vidám droid álmodozik a Jedivé válásról, az "Akakiri"-ról pedig csak annyit tudni, hogy szívmelengető történetre számíthatunk.
  • Végül, de nem utolsó sorban a Ghost in the Shell animét is jegyző Production IG "The Ninth Jedi" története eredetileg kettő sztoriból egy nagyszabásúvá olvadt össze, egy fénykardkovács lánya és nyolc harcos meséjét mondatja el.

A Szerzőről

owokaleyo1992

owokaleyo1992

"To defeat an enemy you must know them. Not simply their battle tactics, but their history, philosophy, art." - Grand Admiral Thrawn
A Szerző cikkei

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000

Hirdetés

Darth Bane Trilogia Allo