Ilyen képregényekkel ünneplik A Jedi visszatért

rotj_comic_empire_.png

A Marvel fő Star Wars-képregényszériája egyelőre még az eredeti Star Wars-trilógia második részét, A Birodalom visszavágot követő történések bemutatásánál tart, de közben a kiadó tesz egy kis kitérőt is a trilógia záródarabja felé. Ahogy ugyanis azt réges-régen, még tavaly ősszel beharangoztuk, a Marvel A Jedi visszatérhez kapcsolódó képregényekkel ünnepli 2023-ban a film bemutatójának 40. évfordulóját.

Az angolul tavasszal elindult antológia-sorozatot a Jabba’s Palace ("Jabba palotája") című kötet indította el, amelyet másodikként egy Ewoks ("Ewokok") kötet követett. Májustól fog folytatódni a széria, az alábbi kötetekkel:

Május 3-án érkezik a Stephanie Phillips képregényszerző által jegyzett Lando című rész, amelyeben a címszereplő és Csubakka veszélyes küldetésre indulnak, hogy Jabbától lopjanak, és közben megjelenik egy veszedelmes figura Lando múltjából.

Marvel Rotj 1 Lando
Június 7-én követi a The Empire ("A Birodalom") című rész Jody Houser (Thrawn, TIE-vadász, A Köztársaság kora), amely az Endor holdján játszódik, és egy technikus szemszögééből mutatja az eseményeket, aki csak túlélni szeretne.

Marvel Rotj 2 Empire
Július 19-én jön a The Rebellion ("A Lázadás") című kötet, amelyet Alex Segura (Poe Dameron – Szabadesés) ír. Ebben a részben Ackbar admirális tudomására jut, hogy a Birodalom merényletet tervez Mon Mothma ellen, a történetben pedig Poe Dameron szülei is szerepet kapnak, akiket a Széthasadt Birodalom képregényből ismerünk.

Marvel Rotj 3 Rebellion
Valamikor augusztusban érkezik aztán a Max Rebo képregény, amelynek írója Daniel José Older (Árnyak nyomában, Éjféli horizont, A végső dobás – Egy Han és Lando történet), a sztorijáról viszont egyelőre nem tudunk részleteket, így meg kell elégednünk azzal, hogy a Jabba palotájában megismert zenészről fog szólni.

Marvel Rotj 4 Max Rebo
Végül pedig lesz majd egy Emperor Palpatine ("Palpatine császár") és egy Smugglers ("Csempészek") című része is a sorozatnak, ezek megjelenési dátuma azonban egyelőre nem ismert, és a borítójukat sem tették közzé.

A Jedi visszatér premierjének 40. évfordulójának alkalmából folytatódik a Bizonyos szemszögből könyvsorozat is, azaz az eredeti Star Wars-trilógia előző részeihez hasonlóan ehhez a filmhez szintén érkezik majd egy novelláskötet negyven, különböző karakterekre fókuszáló történettel. A képregények és a könyv mellett pedig új LEGO-szetteket is kiadnak az évforduló alkalmából.

A Szerzőről

SonOfMurglak

SonOfMurglak

"But I can be mouthy, because you know, what are they gonna do, fire me?"
A Szerző cikkei

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000

Hirdetés

Darth Bane Trilogia Allo