Így reagált Ben, amikor megtudta, hogy Vader unokája

rise_of_kylo.jpg

A galaxis történelmére nagy hatást gyakorló Skywalker család tagjainak sokszor óriási lelki és fizikai nyomást kellett elviselniük. Az egyik legnagyobb ilyen A Birodalom visszavág végén lévő drámai fordulat, amikor Luke megtudja a szörnyű igazságot, hogy Darth Vader, a galaxis kegyetlen mészárosa az ő tulajdon apja. Bár a nagyvásznon csak az eredményét láthattuk, de ilyen lelki válságot kellett átélnie Luke unokaöccsének, Ben Solónak is, mikor szembesülnie volt kénytelen ugyanezzel a valósággal.

 

A Leiára fókuszáló, Az ébredő Erő előtt 6 évvel játszódó Vérvonal című könyv már pedzegette ennek hatásait a leendő Kylo Renre. Mikor a szenátor politikai ellenfelei birtokába jutott a  tabu információ, hogy kicsoda is Leia apja, ennek hírét az egész galaxis előtt adásban leadták - aminek a fiatalember Ben Solo is tanúja volt. Leia egy könnyekkel és kétségbeeséssel átitatott üzenetet küldött távol lévő fiának a hír kirobbanása után, de már késő volt megelőzni a tragédiát.

 

Kirstin Beaver a Skywalker család történetét kielemző könyvében, a Skywalker: A Family At Warban ebbe egy picit jobban beleássa magát, és megtudhatjuk, milyen érzelmek és vívódások dúltak Benben a baljós eset után: 

A leleplezést úgy élte meg, mint egy árulást. Bent, aki Anakin Skywalkerre ütött a kivételes Erő-képességek és forrófejű természet tekintetében, felmorzsolta a felismerés, hogy a szülei és nagybácsija évtizedekig tudták az igazságot, és nem osztották meg vele. Nem akarta elhinni, hogy úgy kellett megtudnia a szörnyű igazságot, mint a galaxis többi lakójának. És a tény, hogy a családja elhallgatott egy ilyen drámai információt, igazolni látszott minden egyes sötét impulzust és félelemérzést, amit átélt fiatalkorában. 

Forrás: comicbook.com

A Szerzőről

owokaleyo1992

owokaleyo1992

"To defeat an enemy you must know them. Not simply their battle tactics, but their history, philosophy, art." - Grand Admiral Thrawn
A Szerző cikkei

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000

Hirdetés

Darth Bane Trilogia Allo