Kenobi-sorozat: Így készült fel McGregor és Christensen

hayden_christensen_ewan_mcgregor.jpg

Az idei év fémjelzi az évszázad visszavágóját, már ami a Star Wars franchise-t illeti. A május 27-én induló Kenobi-sorozatban ismét összecsap Obi-Wan Kenobi és Darth Vader, kettejüket pedig 17 év után ismét Ewan McGregor és Hayden Christensen által megformálva láthatjuk újfent. Mindkét színész előzetesen elég nagy izgalommal várták visszatérésüket a messzi-messzi galaxisba a 6 részes exkluzív sorozat alkalmából. Az Entertainment Weekly pedig megkérdezte kettejüket, hogyan rázódtak vissza legendás szerepükbe.

Ewan McGregor azt nyilatkozta, hogy a teljes Skywalker Sagát megtekintette az öregedő Jedi-mester megtestesítéséhez, még azokat az epizódokat is, amikben egyáltalán nem volt benne. Szavaiból még az is kiderült, hogy az előzmény-filmeket (amikhez Alec Guinness-t tanulmányozta) csak a bemutatásukkor látta utoljára, és elmondása szerint érdekes volt megtekinteni és élvezni őket, mert nem volt körülöttük az a bizonyos "zaj", mint amikor frissen kijöttek. Ám számára ez csupán a felkészülés egy töredékét jelentette, mert az egész műfajba is beleásta magát McGregor, nála egyedülálló módon a sci-fi regények terén keresett ihletet, példának Iain M. Banks skót író nevét említette meg.

 

McGregor filmbéli tanítványa, majd később ellensége a Star Wars tekintetében magasabbra tette a lécet. Hayden Christensen a filmeken kívül A klónok háborúja és a Lázadók animációs sorozatokat is ledarálta, amikben jó adagnyi játékidőt kapunk Anakin Skywalkerből, Obi-Wan Kenobiból és a többi fontosabb karakterből. Christensen dicsérően illette a kiegészítő sorozatokat, mert szerinte sokat kezdtek a bennük megjelenő két karakterrel, és segítettek elmélyíteni kettejük kapcsolatát. Annak tekintetében, hogy elvileg Hayden Christensen is szerepelni fog az Ahsoka sorozatban, és amennyiben a Kenobi-sorozatban is lesznek klónháborús flashback jelenetek, logikusnak és ígéretesnek mondható a két animációs sorozat elsajátítása.

A Szerzőről

owokaleyo1992

owokaleyo1992

"To defeat an enemy you must know them. Not simply their battle tactics, but their history, philosophy, art." - Grand Admiral Thrawn
A Szerző cikkei

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000

Hirdetés

Darth Bane Trilogia Allo