Így került Vaderhez a Sith Útkereső

wayfinder.jpg

A nyolcadik számmal folytatódik az V. és a VI. epizód között játszódó Darth Vader képregénysorozat, amivel egy időben fut az új Star Wars képregénysorozat is. A Sötét Nagyúr megpróbáltatásait nyomon követő sorozatban Vader igyekszik mindenkit megbüntetni, akik az elmúlt 20 évben megvédték Luke-ot a sötét oldalra áttért apjától. Az Uralkodó ennek nem örül és brutális büntetésben részesítette: hátrahagyta a Mustafar bolygón és ráküldte a Skywalker korából ismert Oochit, a Sith-orvgyilkost. A megtépázott Vader tudomást szerez arról, hogy Palpatine még a tanítványa számára titkos terveket sző a galaxisnak, aminek a kiborg Sith végére akar járni.

 

Itt folytatódik a 8. rész, ahol Vader szembekerül a IX. részhez készített látványtervek egyik misztikus lényével, a Webbish Bog Szemével, ami a Skywalker kora regényváltozatában ugyanúgy találkozott Vader unokájával, Kylo Rennel. Most a válaszokat kereső Vader kiállja a lény által elé vetett próbákat a számára sötét emlékképek formájában, minek jutalma egy Sith Útkereső, aminek kalauzolásával az Exegol Sith-bolygóra lehet utazni az űrben rejlő veszedelmes anomáliákon keresztül.

Az egyelőre nem derül ki, hogy Vader mihez fog kezdeni az Útkeresővel, mindenesetre ezzel a számmal is szépen halad az Eredeti és a Folytatás Trilógia összekötése a kánonban. Reméljük, hogy a Szem a IX. rész nehéz helyzetbe került képregényébe is belekerül majd a jövőben.

Vader Issue 8 Webbish

A Szerzőről

owokaleyo1992

owokaleyo1992

"To defeat an enemy you must know them. Not simply their battle tactics, but their history, philosophy, art." - Grand Admiral Thrawn
A Szerző cikkei

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000

Hirdetés

Darth Bane Trilogia Allo