Így helyezkedik el a Star Wars-idővonalon az Ahsoka

sabine_ahsoka.png

Tegnap érkezett meg az úgynevezett Mandoverzum részét képező Ahsoka sorozat új előzetese, azzal az örömhírrel karöltve, hogy augusztus 23-án egy dupla epizóddal debütál a Disney Plus streaming szolgáltatón. Az Ahsoka a Lázadók animációs sorozat egyik fontos szálát is folytatja, vagyis megtalálni Ezra Bridgert és Thrawn főadmirálist, és bár eddig kérdéses, hogy pontosan mikor is játszódhat a sorozat, az élőszereplős Sabine Wrent alakító Natasha Liu Bordizzo most adott nekünk egy támpontot, hogy milyen évet írhatunk a történet ezen szakaszában.

Natasha Liu Bordizzo a Games Radar portálnak elárulta, hogy az Ahsoka egy időben játszódik A mandalóri harmadik évadával, és azt is közölte, hogy van kapcsolat a két műsor között, sőt, rengeteg párhuzamosság lesz majd felfedezhető. A színésznő kijelentése némileg ellentmondani látszik Jon Favreau korábbi nyilatkozatával, aki azt mondta, hogy az Ahsoka és a Skeleton Crew nem a harmadik, hanem a negyedik évadhoz illeszkedik, aminek forgatókönyve egyébként már készen van február óta. Annyi bizonyos, hogy a Skeleton Crew és A mandalóri harmadik évada egyik közös kapcsolódási pontja a nikto kalóz, Vane lesz.

 

Az pedig, hogy A mandalóri harmadik évada mikor is játszódhat, Jon Favreau kijelentéséből következtethető le, amikor az IGN-nek megosztotta, hogy Grogu ekkoriban 53 éves, aki az első évad történése alatt még 50 volt a Din Djarin által felolvasott kódlánca szerint. Ez pedig azt jelenti, hogy az endori csata után 8 évvel vagyunk, Ezra és Thrawn pedig 12 éve tűnt el az űrbálnákkal együtt. Amennyiben eme számítás helyes, akkor a kánon szerint a chiss főadmirális 3 évvel később tér vissza a galaxisba, mint a Legendákban az első Thrawn-trilógiában.

Hagyatek Banner Uj Fekvo 2000x1000 B

A Szerzőről

owokaleyo1992

owokaleyo1992

"To defeat an enemy you must know them. Not simply their battle tactics, but their history, philosophy, art." - Grand Admiral Thrawn
A Szerző cikkei

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000

Hirdetés

Darth Bane Trilogia Allo