High Republic: Az egyik Jedi már bemutatkozott

high-republic-pic-.png

A napokban adtunk hírt róla, hogy hamarosan a messzi-messzi galaxis történetének újabb éráját, a Köztársaság aranykorát, azaz a High Republicot ismerhetjük meg könyvekből és képregényekből. A szériát Charles Soule regénye, a Light of the Jedi ("A Jedik fénye") indítja el, amelynek borítóján láthatunk egy Jedi nőt, aki Soule jelenleg futó képregénysorozatában, a The Rise of Kylo Renben már megjelent: a 3. kötetben Luke egyik tanítványa aktiválja a holocronját. Az író meg is erősítette a Twitteren, hogy ugyanarról a karakterről van szó, és elárulta, hogy a neve Avar Kriss.

A High Republic egyik fontos helyszíne, a Starlight Beacon ("Csillagfény jeladó") nevű állomás szintén szerepel a Light of the Jedi borítóján, és ezt is megemítették már egy másik képregényben. A Marvel fő sorozatában, az idén újrainduló Star Warsban (amely ugyancsak Soule írása), a második kötetben szó van az állomásról: egy lázadó tiszt beszél róla, és elmondja, hogy Köztársaság fénykorában a Peremvidéken építették fel, hogy segítsék vele a veszélyes vidéken járók utazását.

Új gonoszt is meg fogunk ismerni a High Republicban, a Nihilnek nevezett, "űrvikingekként" jellemzett csoportot. Az ő tevékenységükről is volt már szó a kánonban - mégpedig a Star Wars Adventures 30. számában, a High Republic-széria másik szerzője, Cavan Scott által írt rövid történetben. Az Új Köztársaság érájában játszódó sztoriban a hősök megtalálnak egy elveszettnek hitt könyvtárat, amelyről az egyik karakter elmondása szerint tartották a legendák, hogy a Nihil elpusztította.

Oda kell figyelni tehát, mert a jövőben valószínűleg egyre több utalással találkozhatunk majd a Köztársaság fénykorára a kánonban. Azt már mi is megírtuk, hogy ezt az érát először a The Rise of Kylo Renben nevezték meg, és maga a High Republic kifejezés szerepelt a hamarosan nálunk is megjelenő Dooku-könyvben is (ami Cavan Scott munkája).

High Republic Jedi

A Szerzőről

SonOfMurglak

SonOfMurglak

"But I can be mouthy, because you know, what are they gonna do, fire me?"
A Szerző cikkei

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000

Hirdetés

Darth Bane Trilogia Allo