Hamisítják A holtak védelmezőit!

Defenders_of_the_Dead.jpg

A Jedi-növendék könyvsorozat 5. kötete, Jude Watson: A holtak védelmezői a legritkább magyar nyelvű hivatalosan nyomtatásban magyar nyelven megjelent Star Wars-regény, melyet 2000-ben az Egmont-Hungary Kft. adott ki. Eddig úgy tudtuk, hogy egy nyomdahiba miatt csak kb. 100 példány került annak idején forgalomba, azonban magát a hibát eddig nem sokan ismerhették. Mivel kevés példány létezik az eredeti A holtak védelmezőiből, ezért annak ára napjainkban 40.000-60.000 Ft között ingadozik állapottól függően.

Az elmúlt hónapokban egyre több eladó kötet tűnt fel aukciós oldalakon, csoportokban, mely kötetek egy része hamisítvány és tisztességtelen módon az eredeti példánnyal egyező magas áron kínálják eladásra anélkül, hogy megjelölnék: nem eredeti példányról van szó. Ebben a bejegyzésben szeretnénk felhívni a figyelmet erre a jelenségre és tanácsolni, hogy mindenki körültekintően járjon el a vásárlás során. Ehhez kívánunk segítséget nyújtani a folytatásban, ahol képek láthatóak az eredeti és a hamisított példányokról, továbbá megtudhatjátok, mi alapján lehet megkülönböztetni a könyveket.

A Holtak Vedemezoi Eredeti


A holtak védelmezői eredeti példány (fent)


Az eredeti példány borítóján a Star Wars felirat dombornyomott és ezüst festésű; a lapjai nem rikítóan fehérek, még a patika állapotúaknak sem, bár előfordulnak ilyenek is; továbbá a második fejezet fejjel lefelé van nyomtatva, de ez utóbbi nem mindegyik példányra igaz, mert kerültek a boltokba már javított nyomtatásúak is normál állású második fejezettel. A fejjel lefelé nyomtatott fejezet miatt lettek visszavonva a boltokból a könyvek és ezért van olyan kevés belőlük.

A hamisítvány borítóján a Star Wars felirat nem dombornyomott és fehér színű; a kötet lapjai túlságosan fehérek; az első lapon a Jedi-növendék felirat J betűje nem látszódik a kötés miatt; a szöveg olyan néhány helyen, mintha egy kifogyóban lévő nyomtatóval nyomtatták volna; továbbá a borító sötétebb, élénkebb színű, de ezt igazán egy eredeti mellé állítva lehet látni.



A Holtak Vedemezoi Hamisitvany 03   

A Holtak Vedemezoi Hamisitvany 01 

A Holtak Vedemezoi Hamisitvany 02


A holtak védelmezői hamisított példány (fent, forrás: Star Wars könyvek csoport)

A Szerzőről

PAVideoStudio

PAVideoStudio

"Csak annyit tehetünk, hogy vállaljuk és elfogadjuk a felelősségünket, és megtanulunk együtt élni a következményekkel."[...]"Ahhoz, hogy megváltoztassuk a jövőt, nem elég tervezgetni, cselekednünk is kell!" /Corran Horn (Én, a Jedi)/
A Szerző cikkei

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000

Hirdetés

Darth Bane Trilogia Allo