Guillermo del Toro majdnem Star Wars-filmet csinált

Guillermo_del_Toro.png

A Happy Sad Confused podcast sorozat friss adásának vendége David S. Goyer forgatókönyvíró volt, akinek neve olyan filmeknél olvasható, mint a Penge-trilógia, a Nolan-féle Batman trilógia, Dark City. A műsor házigazdája, Josh Horowitz feltette Goyernek azt a kérdést, hogy ha lenne rá lehetősége, mely nagy franchise-ban szeretne részt venni. Válaszul Goyer azt felelte, hogy annak idején megírta egy bemutatatlan Star Wars-filmnek a történetét, amit Guillermo del Toro (Pinokkió, Pokolfajzat 1-2, A faun labirintusa) rendezett volna. A forgatókönyvíró szerint ez 4 éve volt, viszont del Toro később ezt pontosította, hogy legalább 6 éve történt ez.

David S. Goyer arról is mesélt, hogy miről szólt volna a Star Wars-film, amin dolgozott. A Jedik eredetét tárta volna fel, ami az első Star Wars-film előtt 25 ezer évvel játszódott volna, és rengeteg koncepciós rajz készült a produkcióhoz. Goyer elmondása szerint azért nem lett belőle semmi, mert akkoriban sok minden történt a Lucasfilm háza táján.

 

David S. Goyernek egyébként akadt munkája a Star Wars franchise-nál, benne volt a Vader: Immortal VR-játék trilógia írói között. Valamint Guillermo del Toro neve szintén felmerült a Lucasfilmnél, amikor Az ébredő Erőhöz kerestek rendezőt, a megkeresést azonban elfoglaltságra hivatkozva elutasította.

 

Viszont úgy tűnik, ha az eredettörténet maga nem is, de a témája hamarosan mégis filmvászonra kerül. James Mangold (Logan – Farkas, Indiana Jones és a sors tárcsája) fogja rendezni és írni a mozifilmet, ami szintén 25 ezer évet ugrik vissza az időben, és aminek a korszakát a régi Legendák univerzumban a Távoli csillagok című regény mutatta be. Korábbi híresztelések szerint Mangold októberben fog hozzá a forgatókönyv megírásához, amennyiben az írói sztrájk addigra befejeződik, és a héten véget is ért a sztrájk. Mangold egyébként régebben egy Boba Fett spin-off filmet álmodott meg, ami szintén valósult meg, viszont helyette érkezett a Boba Fett könyve sorozat.

Forrás: The Hollywood Reporter

Hagyatek Banner Uj Fekvo 2000x1000 B

A Szerzőről

owokaleyo1992

owokaleyo1992

"To defeat an enemy you must know them. Not simply their battle tactics, but their history, philosophy, art." - Grand Admiral Thrawn
A Szerző cikkei

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000

Hirdetés

Darth Bane Trilogia Allo