Franciaországban hivatalos sport lett a fénykardpárbaj

fenykard-parbaj3.jpg

Sokan szánják rá a szabadidejüket, hogy megtanuljanak a Star Wars-filmekben látott módon párbajozni műanyag fénykardjukkal. Ám ami eddig csak hobbi volt, az most hivatalosan is sporttá vált, legalábbis Franciaországban: a Francia Vívószövetség ugyanis hivatalos sportként jegyezte be a fénykardpárbajt. Nem titkolt céljuk az, hogy a fiatalokat kimozdítsák a gép elől: a szövetség főtitkára úgy fogalmazott, hogy egyre nehezebb rávenni a mozgásra a mai fiatalságot, éppen ezért úgy próbálják elérni őket, hogy modern technológiákat alkalmaznak - és persze közben a Star Wars népszerűségét is kihasználják.

Az új sportban ledekkel megvilágított, polikarbonát "fénykardokat" használnak. A védőruhába bújt küzdő feleknek egy körön belül kell összecsapniuk, és különböző pontszámokat kapnak a találatokért: a fej és a test 5, a karok és a lábak 3, a kéz 1 pontot ér. Az összecsapásokat az nyeri, aki elsőként ér el 15 pontot, vagy aki 3 perc után jobban áll; illetve ha olyan helyzet alakul ki, hogy mindkettejüknek 10 pontja van, akkor jön a a "hirtelen halál", ami azt jelenti, hogy ezután először betalál, az nyer. (További képek és videó a folytatásban!)

Parbaj2


Parbaj

Parbaj4

Parbaj5


Mit szóltok a hírhez? Ti kipróbálnátok ezt az új sportot? Szeretnétek, ha nálunk is bejegyeznék a fénykardpárbajt? Véleményeteket HoloNet nevű Facebook-csoportunkban is megírhatjátok.

Cimkék: starwarscikkek

A Szerzőről

SonOfMurglak

SonOfMurglak

"But I can be mouthy, because you know, what are they gonna do, fire me?"
A Szerző cikkei

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000

Hirdetés

Darth Bane Trilogia Allo