Forgatókönyvírót váltott a Lando sorozat

lando_banner.png

2020 végén jelentették be, hogy sok más Star Wars-produkció mellett érkezik a Lando című sorozat. Az évek során kevés konkrét infó került napvilágra a Justin Simienhez kötött sorozathoz, az utóbbi hónapokban Donald Glover, aki a Solo: Egy Star Wars-történetben Lando Calrissiant alakította, nyilatkozta, hogy folynak az egyeztetések közte és a Lucasfilm között, ezt a cég elnökasszonya, Kathleen Kennedy is megerősítette utána.

Donald Glover Stephen GloverMost azonban úgy tűnik, az írói stáb személyében lényeges változtatásokat eszközöltek. A Variety megerősítette, hogy Justin Simien, akinek legfrissebb rendezői munkája a július 28-án bemutatandó Kísértetkastély, távozik a Lando sorozatból, helyét pedig Donald Glover és testvére, Stephen Glover veszi át, és a portál még azt is megjegyzi, hogy a döntés még az Andor második évadát is érintő írói sztrájk előtt született meg.

 

A Glover-fivérek veszik át tehát a stafétát a Lando-sorozat felett, de kettejük számára nem ismeretlen terep a forgatókönyvírás, mert együtt írták a 4 évados Atlanta című vígjáték/dráma sorozatot, ami a rap zenei műfaj világáról szól. A sorozat Primetime Emmy-t és Golden Globe-ot is elnyert, a főszerepet játszó Donald Glover alakítását pedig Golden Globe-díjjal ismerték el. Ezen kívül nevükhöz fűződik az idén indult Rajzás című sorozat is, amiben egy fiatal nő mániákusan rajong egy hírességért.

 

Jóllehet még messze nem ismert a Lando bemutatási dátuma, mindenesetre az biztos, hogy egyelőre még sokat kell várnunk a sorozatra. Addig is, ha valaki Lando karakterére kíváncsi, érdemes elolvasni valamely Star Wars-könyvet, amelyekben ő is főszerepet játszik, illetve a saját képregényét.

Hagyatek Banner Uj Fekvo 2000x1000 B

A Szerzőről

owokaleyo1992

owokaleyo1992

"To defeat an enemy you must know them. Not simply their battle tactics, but their history, philosophy, art." - Grand Admiral Thrawn
A Szerző cikkei

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000

Hirdetés

Darth Bane Trilogia Allo