Ezért nincs háború a Köztársaság Fénykorában

highrep_starlight.jpg

A Star Wars eddig megismert éráit valamilyen galaktikus konfliktus jellemezte, a Köztársaság és a Szeparatisták, a Lázadók és a Birodalom vagy az Ellenállás és az Első Rend közötti harc. A hamarosan bemutatkozó új korszakban, a kétszáz évvel a Skywalker-saga előtt kezdődő Köztársaság Fénykorában ellenben nem lesz háború.

Ahogy azt korábban is megírtuk, itt az események katalizátora egy nagy katasztrófa lesz: egy sérült hajó felrobban a hiperűrben, és a megsemmisülése végérvényesen megváltoztatja a helyzetet a galaxisban, ugyanis a törmelékek kvázi halálos rakéták, amik a Külső Peremtől kezdve a Magvilágokig bárhová becsapódhatnak. Ez egy olyan válsághelyzet, amikor a Köztársaság a Jedik segítségét kéri.

A projektben részt vevő írók számára ez érdekesebbnek tűnt, mint egy újabb csillagközi konfliktust bemutatni.

"Azt hiszem, ezt látjuk mi is ma a világunkban, hogy ha történik egy hatalmas katasztrófa, az próbára teszi a rendszert"– mondta a Light of the Jedi című érlező könyv írója, Charles Soule (Lando, Poe Dameron, Obi-Wan és Anakin, Darth Vader: A Sith sötét nagyura) ezzel kapcsolatban. – "Ha látni akarod, mennyire erős egy rendszer, egy kormányzat, egy társadalom, hogy milyen eszközei vannak a katasztrófák elhárítására, akkor valamilyen szerencsétlenséggel kell szembesítened. Szóval a Light of the Jedi lényege sok szempontból az, hogy bemutassa az olvasóknak, a közönségnek a Köztársaság Fénykorát, és megmutassa, hogy mire képes a rendszer, amikor a csúcson van, és amikor a dolgok nagyon rosszra fordulnak, hogyan oldja meg a problémákat."

"Ezt az egyetlen eseményt követően a Jediknek különböző problémákat kell megoldaniuk, néha a lézerkardjukkal, néha az Erővel és tárgyalásokkal és sok más módon. Az is látható, hogy a Köztársaság hogyan oldotta meg, ez kulcsfontosságú. Ők a kormányzatot, forrásaikat felhasználva lépnek akcióba, hogy a Külső Gyűrű nagy részén problémákat okozó Nagy Katasztrófa hatásait"– folytatta. – "A Light of the Jedi első harmadában láthatjuk a galaktikus társadalom különböző szegmenseit, az egyénektől a kormányzatokig, hogyan reagálnak a katasztrófára, és hogyan próbálnak annyi életet megmenteni, amennyit csak lehet. Száz oldal alatt elég jól kiderül, mire képes a galaxis, és milyen válaszokat szeret adni. Ezért kezdtük így, és szerintem ez remekül megfelel a célunknak."

Daniel José Older (A végső dobás), aki a High Republic Adventures képregényt írja, hozzátette: "Azt gondolom, azért remek ez a kezdeményezés, mert annyira hozzászoktunk már, hogy a sci-fi, különösen a Young Adult-könyvek, arról szólnak, mennyire rosszak lehetnek a dolgok. Ugye? Így gondolunk a sci-fire. Ritka dolog, hogy arra tudjuk használni a sci-fit, hogy elképzeljük, milyen az amikor a dolgok nagyon jól működnek. Ez persze nem azt jelenti, hogy nincs konfliktus, hiszen ahogy megtanulhattuk, a dolgok akkor is rosszra fordulhatnak, ha egyébként jól működnek. De most az egyszer láthatjuk, milyen egy jó kormányzat és egy nagyszerű világ, amely olyan sok szinten jól funkcionál. Ahelyett, hogy egy elátkozott, korrupt Köztársaságot kapnánk."

Forrás: io9

A Szerzőről

SonOfMurglak

SonOfMurglak

"But I can be mouthy, because you know, what are they gonna do, fire me?"
A Szerző cikkei

Hirdetés

Darthvader Megjelenes Allo

Hirdetés

Lando Megjelenes Allo