Eddig ezek 2023 legkeresettebb Star Wars-kötetei itthon

szukits_top_star_wars_konyvek.jpg

A Star Wars-irodalom hazai kedvelőinek mostanában bőven van miből válogatniuk, leginkább A Köztársaság Fénykora-szériának és a Legenda-kötetek újrakiadásainak köszönhetően. Kíváncsiak voltunk, mely megjelenések most a legnépszerűbbek, ezért megérdeklődtük a Star Wars-könyvek és -képregények magyar kiadójánál, a Szukitsnál, hogy melyik kötetekből fogyott mostanában a legtöbb. A kiadótól megkaptuk az év első felére (tehát 2023. január 1. és június 30. közötti időszakra) vonatkozó eladási toplistájukat, a továbbiakban ezt olvashatjátok.

10. A Köztársaság Fénykora - A megtévesztés útja

A Köztársaság fénykora kiadványsorozatot Justina Ireland és Tessa Gratton regénye képviseli a listán. A könyv érdekessége, hogy a Jedik újabb ellensége mutatkozik be a lapjain: a Nyitott Kéz Útja elnevezésű kultusz követői, élükön a karizmatikus Anyával. Ők azért kerülnek szembe a Köztársaságot szolgáló fénykard-forgatókkal, mert abban hisznek, hogy az Erőnek szabadnak kell lennie, senki nem használhatja, még a Jedik sem.

A Megt Veszt S Tja  1
9. The Old Republic: Revan

A Legendák egyik legismertebb és legnépszerűbb karaktere kétségkívül Revan, aki Jediként harcba szállt a mandalóriakkal, aztán később átállt a Sötét Oldalra és a Köztársaság ellenségévé vált, majd végül ismét megért. A róla szóló regényt az a Drew Karpyshyn írta, akinek több kiemelkedő Star Wars-regényt is köszönhetünk.

9 Revan 1
8. Ahsoka

A klónok háborúja indulásakor nem volt kifejezetten népszerű szereplő Anakin nagyszájú tanítványa, ám az évek során egyértelműen a Star Wars egyik legkedveltebb karakterévé nőtte ki magát. Nem véletlen, hogy most saját élőszereplős sorozatot is kapott. Ahogy az sem meglepő, hogy a róla szóló regény is ott van a legkeresettebbek közt idehaza. E. K. Johnston könyve A klónok háborúja utolsó évadában és a Jedihistóriákban látottakat fejti ki részletesebben, bemutatva, mint csinált Ahsoka a Birodalom uralma idején. (A regényről írt kritikánkat itt olvashatjátok.)


8 Ahsoka 1
7. Thrawn

Timothy Zahn popularitása töretlen a Star Wars-irodalom hazai rajongóinak körében, így aztán természetesen az ő köteteit is ott találjuk a toplistán. A hatodik lett első kánon-regénye, amely kiről is szólhatna másról, mint az általa megálmodott Thrawn főadmirálisról. Az időközben trilógiává bővült regényfolyam első kötete a tehetséges Chiss stratéga birodalmi ranglétrán való emelkedését mutatja be.

7 Thrawn 1
6. Padavan

Obi-Wan Kenobi is egy rajongókedvenc karakter, ráadásul most a saját élőszereplős sorozata őt is ismét reflektorfénybe állította, így aztán nem nagy meglepetés, hogy a fiatalkorát bemutató Padavan című regény iránt nagy az érdeklődés nálunk. A történet nem sokkal azután játszódik, hogy Obi-Wan a mestere, Qui-Gon Jinn szárnyai alá került, és az élete egy olyan szakaszában, amikor megkérdőjelezi a Jedi Rendben való helyét.

6 Padavan 1
5. A Mandalóri 1. rész (képregény)

Noha már évek óta nem láthattunk új Star Wars-filmet a moziban, a rajongókat bőven kárpótolják az újabbnál újabb élőszereplős sorozatokkal. Ezek sorát A Mandalóri indította el, és nem is akárhogy. A széria népszerűségére való tekintettel nem meglepő, hogy készül a képregényváltozata is, amelyből az első kötetet immár magyar nyelven is olvashatjuk. Az érdeklődés pedig itthon akkora volt az adaptáció iránt, hogy egyedüli képregényként felkerült a Szukits eladási toplistájára.

5 Mandalori K Preg Ny 1
4. Thrawn: Árulás

Újabb Thrawn-regény, ezúttal az úgynevezett Birodalom-trilógia utolsó része. Ebben a könyvben a nagy stratéga egy birodalmi hatalmi harcban találja magát, ráadásul az események úgy alakulnak, hogy választásra kényszerül a Palpatine császárhoz és a saját népéhez való hűség között.

4 Thrawn Rul S 1
3. Thrawn: Szövetségek

A Thrawn: Birodalom-trilógia második kötetében két ikonikus Star Wars-gonosz, Darth Vader és Thrawn főadmirális közös küldetésre indul az Uralkodó megbízásából. Ha ennyit mondunk a regény történetéről, az már önmagában elég kell legyen, hogy felkeltse sok rajongó érdeklődését. Hab a tortán, hogy a könyv felidézi a múltat is, a klónháborúk időszakát, így az előzményfilmek és A klónok háborúja kedvelőinek külön csemege.

3 Thrawn Sz Vets Gek 1
2. A Darth Bane-trilógia

A fentebb már említett Drew Karpyshyn ajándékozott meg minket az egyik legnagyszerűbb Star Wars-könyvtrilógiával, amely arról szól, hogyan emelkedett fel Darth Bane, és miért vezette be a Sith Rend számára a kettő szabályát, amelynek értelmében egyszerre mindig csak ketten lehetnek, egy mester és egy tanítvány. Aki bepillantást szeretne a Sötét Oldalon állók gondolkodásába, annak erősen ajánlott a regényfolyam, amely most ráadásul szép gyűjteményes kiadásban is megvásárolható.

2 Darth Bane Tril Gia 1
1. Háborús sebek

Úgy néz ki, a Jedi: Survivor játék megjelenése felkeltette az érdeklődést az ahhoz kapcsolódó regény, a Háborús sebek iránt is, amely így az első féléves eladási lista élére ugrott a Star Wars-könyvek magyar kiadójánál. A kötetből kiderül, hogy milyen kalandokba keveredtek Cal Kestis és társai a Fallen Order játék történéseit követően. (A könyvről írt kritikánkat itt olvashatjátok.)

1 H Bor S Sebek 1
Hagyatek Banner Uj Fekvo 1460x684 B

A Szerzőről

SonOfMurglak

SonOfMurglak

"But I can be mouthy, because you know, what are they gonna do, fire me?"
A Szerző cikkei

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000

Hirdetés

Darth Bane Trilogia Allo