Ez derült ki Benioffék elkaszált Star Wars-projektjéről

producers-thrones-francisco-benioff-creators-executive-premiere_7276d328-0bb7-11e8-ba67-a8387f729390.jpg

Még a folytatástrilógia be sem fejeződött, amikor 2018-ban bejelentették, hogy a Trónok harca alkotói, David Benioff és D.B. Weiss új Star Wars-filmeket fognak csinálni. Aztán a következő évben, 2019-ben az alkotópáros és a Lucasfilm útjai elváltak, így a pfojektből nem lett semmi. A beharangozott Star Wars-trilógia témájával kapcsolatban korábban is voltak pletykák, de meguk Benioffék most először beszéltek arról, miről szóltak volna a filmjeik.

Benioff és Weiss éppen legújabb projektjüket, a Netflixnek készített A háromtest-probléma sci-fi sorozatot reklámozzák, ennek kapcsán adtak interjút a The Hollywood Reptorternek. A beszélgetésben aztán szóba került az elkassált Star Wars-projektjük is, és felfedték, miben gondolkodtak. Benioff elmondta: arról akartak filmet csinálni, "hogyan és miért alakult ki a Jedi Rend, hogyan készült az első fénykard". "Az első Jedi" filmcímben gondolkodtak, ezért nem örültek, amikor kiderült, hogy a Skywalker-saga VIII. részének Az utolsó Jedik a címe, mert szerinte így nekik már valami mást kellett volna kitalálniuk.

Anno a beszámolók arról szóltak, hogy Benioffék a Netflix-szel kötött szerződésük miatt túlvállalták magukat, nem lett volna idejük a Star Warsra is. Ugyanakkor az alkotópáros szerint az történt, hogy előálltak egy konkrét történettel, amit viszont a Lucasfilm nem akart volna megvalósítani, így elálltak a közös munkától.

Ugyanakkor a stúdiónak a jelek szerint magával a filmtémával nem volt gondja, ugyanis az egyik hivatalosan is bejelentett, a következő években érkező új Star Wars-mozifilm a Jedi Rend eredetét fogja bemutatni. Ezt a projektet azonban már James Mangold író-rendező (Logan – FarkasIndiana Jones és a sors tárcsája) neve fémjelzi. Az érának már hivatalos neve is van a Star Wars-kánonban: ez a Jedik hajnala.

Hagyatek Banner Uj Fekvo 1460x684 A

Cimkék: starwarsfilmek

A Szerzőről

SonOfMurglak

SonOfMurglak

"But I can be mouthy, because you know, what are they gonna do, fire me?"
A Szerző cikkei

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000

Hirdetés

Darth Bane Trilogia Allo