Ez a jelmez vitte a prímet a 2022-es Celebrationön

Star_Wars_May_the_4th_Be_with_you.jpg

A Star Wars Celebration rajongói találkozó valóságos melegágya a jobbnál jobb cosplayeknek, ami hatványozottan fokozza a hangulatot és az esemény rangját. A világ jószerével összes tájáról érkező elszánt jelmezes közül egy cosplay verseny keretében megválasztják a legrangosabb, legélethűbb alkotást, ez az idei találkozón se volt másképp. A zsűriben Steve Sansweet a legkiterjedtebb Star Wars-gyűjteményével rendelkező Rancho Obi-Wantól, Krystina Arielle, a Star Wars: The High Republic Show műsorvezetője és Kristin Baver, a This Week! in Star Wars műsorvezetője foglalt helyet. Nem volt könnyű dolguk, hiszen több zseniális jelmezt is megcsodálhattak, például egy Amidala királynőt, egy Trios királynőt a Star Wars és a Darth Vader képregény-sorozatból, egy Vader-sógun crossovert, egy Chirrut Îmwét, vagy egy Luke Skywalker Jedi-mestert.

Az első helyet egy különleges cosplay tölthette be: Marietta Ivanova egy geonosisi karakter, Sun Fac bőrében állt színpadra, aki az idén 20 éves A klónok támadásában tűnt fel pár másodperc erejéig a háttérben. A versenyző Finnországból érkezett, aki minden képkockát áttanulmányozva hozta létre a díjnyertes ruhát, amit alapvető anyagokból szőtt, a kiegészítők pedig 3D-s nyomtatóval lettek előállítva. Marietta Ivanova a 2019-es Star Wars Celebration alkalmából merített ihletet és tanult meg új technikákat, hogy a geonosisit életre kelthesse. Arra a kérdésre pedig, hogy miért pont ezt a fajt választotta cosplayként, azt válaszolta, hogy imádja a geonosisiakat és azt, ahogy a Star Wars kultúrát, nyelvet, életmódot kreált nekik. Elmondása szerint a kedvenc testrésze a jelmeznek a bogár feje, viszont a lábak megformálása volt a legnehezebb, amihez egy saját készítésű sarok nélküli magassarkút használt fel.

Star Wars Celebration Cosplay Planel Day 3 Sun Fac Stage

Marietta Mask

Marietta Chestpiecejpg

Star Wars Celebration Cosplay Planel Day 3 Ivanova Geonosian

A Szerzőről

owokaleyo1992

owokaleyo1992

"To defeat an enemy you must know them. Not simply their battle tactics, but their history, philosophy, art." - Grand Admiral Thrawn
A Szerző cikkei

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000

Hirdetés

Darth Bane Trilogia Allo