EU írók a VII. részről [1. rész]...

istvan_danyi_wallpaper_1920x1080.jpg

Nem régiben készült egy kisebb interjú az EU történetek íróival, alább eme cikket olvashatjátok magyarul hála Horvi-nak és DarkEagle-nek, hogy melyik író, mint gondol az új filmről;

Az első gondolat, ami a Star Wars fanok eszébe jutott, mikor hírek kezdtek szállingózni egy új trilógiáról, mely A Jedi Visszatér után játszódik: Hogy fognak kapcsolódni a soron következő részek a kiterjedt univerzumhoz (EU)?

A második Halálcsillag, valamint a Darth Vader és az Uralkodó halála utáni időszak már eléggé telített. Könyvek tucatjai folytatták a történetet kezdve 1991-től Timothy Zahn – A birodalom örökösei c. könyvével, rávilágítva, hogyan alakult ki a Lázadók Szövetségéből az Új Köztársoság – nem említve Leia Hercegnő és Han Solo frigyét, három gyermekük születését, Luke Skywalker erőfeszítéseit a Jedi Rend újjáépítésére és végül az ő menyegzőjét a harcias Mara Jade-del, ki az Uralkodó Keze volt a Császár oldalán. Ezen könyvekben ábrázolt történéseket mindig fikciónak tekintették. De vajon méltó folytatás lesz a 2015-ben mozikba kerülő, Michael Arndt írta és J.J. Abrams rendezte VII. rész.

Mikor a Kiterjed Univerzum íróival beszéltünk, magunk is megbizonyosodhattunk afelől, hogy nem igazán aggasztja őket semmi. Ők olyan nagy Star Wars fanok, hogy a legnagyobb kérdés számukra, hogy tényleg három hosszú évet kell várni amíg a „Réges régen, egy messzi-messzi galaxisban…” szöveg legördül a filmvásznon. És ahogy minden rajongó esetében, nekik is van néhány elképzelésük, mit is szeretnének látni az új filmekben. Utolértük a Star Wars kiadó nyolc legkiemelkedőbb íróját – Drew Karpyshyn-t, Paul S. Kemp-et, Troy Denning-et, John Jackson Miller-t, James Luceno-t, Michael Reaves-t, Christie Golden-t és Aaron Allston-t – és rákérdeztünk, mit is várnak az új filmektől, mely támogató és Kiterjedt Univerzumbéli karaktereket látnák szívesen főbb szerepekben, és ha elkerülhetetlen volna a filmekben, hogy eggyé váljanak az Erővel, hogy szeretnék látni Luke, Han és Leia halálát. És akkor jöjjenek a válaszok:

A részletekhez kattints a Továbbra!

Drew Karpyshyn, a Star Wars: The Old Republic – Annihilation szerzője

Mit várok el a soron következő epizódoktól:

Olyan filmeket szeretnék látni, melyek egy idősebb, jóval érettebb közönséget céloznak meg. Úgy éreztem, az I-III. részek főként a gyerekeket és alapvetően a fiatalabbakat célozták meg – mely nagyszerű új rajongótábor kialakításához – azonban, mint felnőtt Star Wars fan, szeretnék visszatérni a sötétebb, jóval komolyabb A Birodalom Visszavág vonulathoz.

Hogy szeretném látni Luke, Han vagy Leila halálát:

Reményeim szerint megérik az öregkort, mielőtt békésen távoznának. Szeretném látni, ahogy mentorokként és tanácsadókként töltik be szerepüket a későbbi filmekben, ahogy azt Obi-Wan tette az eredeti trilógiában, bár remélem, végül nem kell mindüknek feláldozniuk magukat a nagyobb jó érdekében. Ezek a karakterek már lerótták a köreiket, szóval nem akarom látni, hogy idő előtt szenvednek vagy erőszakos halált halnak.

Paul Kemp, a Star Wars: The Old Republic – Deceived szerzője

Mit várok el a soron következő epizódoktól:

Szeretném látni, hogy a szeretet szolgál alapjául. Úgy vélem, a Star Wars egy jelenség, mivel több egy egyszerű űroperánál vagy űr fantasynál. Ez egy mitikus sztori és az emberi tapasztalat mélyére nyúl. Hősi mítoszokra és átalakulásokra építkezik és ez teszi olyan vonzóvá, generációról generációra. Csak azt szeretném látni, hogy az új történetek is ezekre alapoznak (mert igazán terjedelmes, és nagyon sok új ajtó áll nyitva új és csodálatos történetek számára, mindezt úgy, hogy megtartja a mitikus szerkezetet).

Milyen alárendelt vagy kiterjesztett univerzum béli karakterek kerüljenek rivaldafénybe:

Hm, ez nehéz kérdés, ezért most egy kicsit félrevezető leszek. Szeretnék látni egy női Jedit a főszerepek egyikében. E szempontból Jaina Solo tökéletes lenne, de van még megannyi, akik közül válogathatnak.

Hogy szeretném látni Luke, Han vagy Leila halálát:

Ha meg kell halniuk, Hannak és Leianak együtt kéne távozniuk, kéz a kézben. „Szeretlek”, mondaná Han. Leia pedig mosolyogva, „Tudom.” Aztán távoznának. Igen, ez még be is válhatna. Luke esetében… Azt hiszem, Luke-nak valamilyen nagyszabású, önfeláldozó módon, tisztában léve tettei súlyával, mielőtt megteszi, és mindezt a nagyobb jó, a Jedi Rend újjáépítése érdekében. Ideális esetben, mielőtt távozna, találkozna Obi-Wan, Yoda és Anakin Erő szellemeivel (így emlékeztetve a nézőt/olvasót a Jedi Visszatér irónikus végére) és halála után Luke elfoglalná helyét közöttük.

A Szerzőről

Kira

Kira

"A lelki béke hazugság, csak a szenvedély létezik."
A Szerző cikkei

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000

Hirdetés

Darth Bane Trilogia Allo