Erre számíthatunk az Új Jedi Rend-filmben

rey_ep_ix_promo_.png

A tavasszal beharangozott három új Star Wars-mozifilm egyike a Skywalker kora történései után játszódik majd, és azt mutatja be, hogyan igyekszik a Daisy Ridley által megformált Rey újjászervezni a Jedi Rendet. A napokban elkezdett keringeni a neten a film állítólagos szinopszisa, ez azonban valószínűleg nem az igazi és végleges sztorit írja le. Viszont Kathleen Kennedy, a Lucasfilm elnökasszonya beszélt nagy vonalakban arról, hogy mire számíthatunk ettől a filmtől.

Annyi már korábban kiderült, hogy a folytatástrilógia után másfél évtizeddel veszi fel a fonalat a történet, és Kennedy szavai alapján építeni fognak a Skywalker-sagára, de mégsem annak direkt folytatása lesz az új Star Wars-mozifilm:

Azt tartom nagyszerűnek a Star Warsban, hogy ez egy hatalmas galaxis. Volt egy nagy háború az Első Renddel, most pedig, miután Rey ígéretet tett Luke-nak [a Jedik örökségének továbbviteléről] , ez a fogadalma lesz ennek az új történetnek a középpontjában. És azt gondolom, hogy ez hatalmas lehetőség, hogy új karaktereket mutassunk be és valami újat kezdjünk, mert azt már betetőztük, amit George [Lucas] alkotott, és most továbblépünk a következő fejezetbe."

Kennedy Portre
Az Új Jedi Rend kezdeteinek bemutatása mellett egy másik, James Mangold (Logan – Farkas, Indiana Jones és a sors tárcsája) fémjelezte filmet is beharangoztak, amely viszont időben a másik irányba, a régmúltba ugrik vissza. Kennedy mostani nyilatkozata alapján viszont a kettő között lesz valamifajta kapcsolat. A Mangold-féle film az Erő-használat kezdeteit tárja majd fel, és Kennedy úgy fogalmazott, hogy mivel ez lesz az új Rendről szóló film magva is, így ezt jól kiegészíti, ha tudjuk, honnan indult annak idején ez az egész.

A film forgatása a legutóbbi hírek alapján 2024 tavaszán kezdődhet majd. A rendezői székben az Oscar-díjas rendezőnő, Sharmeen Obaid-Chinoy (Ms. Marvel) ül jajd, íróként pedig Steven Knight (Birmingham bandájadolgozik rajta. Eredeti írói Damon Lindelof (LostWatchmen) és Justin Britt-Gibson (A kórKépmás) voltak, akiktől azonban az első verzió elkészítése után megvált a Lucasfilm, sajtóértesülések szerint azért, mert ők túl nagy időugrásban gondolkodtak, és egy idős Rey-t mutattak volna; ez viszont kizárta volna Daisy Ridley visszatérését, ami ellenkezett a stúdió szándékával. Ridley szereplése mellett John Boyega, azaz Finn visszatérését is rebesgetik, illetve a pletykák szerint nem maga Rey, hanem egy új karakter lehet majd a főhős.

A Disney premiernaptára alapján jelen állás szerint 2026-ban tervezik mozikba küldeni az Új Jedi Rend-filmet.

Hagyatek Banner Uj Fekvo 2000x1000 B

A Szerzőről

SonOfMurglak

SonOfMurglak

"But I can be mouthy, because you know, what are they gonna do, fire me?"
A Szerző cikkei

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000

Hirdetés

Darth Bane Trilogia Allo