Eredetileg más lett volna a II. rész végi párbaj

yoda_dooku_battle.png

Tavaly ünnepelte 20. születésnapját A klónok támadása, ami külön panelt is kapott a Star Wars Celebrationön 2022-ben. Az epizód sok újítást hozott a korábbi részekhez képest, például itt láthattuk először CGI formában Yodát, és először láthattuk fénykardpárbajban megütközni a kicsi, zöld aggastyán "nagy harcost", ahogy Luke hivatkozott rá A Birodalom visszavágban.

Nick Gillard, az előzmény filmek kaszkadőr koordinátora a Star Wars Theory csatornának árult el több kulisszatitkot a párbaj forgatásáról. Először rámutatott arra, hogy Yoda eredetileg fel se bukkant volna, hogy megütközzön régi tanítványával, Dookuval, akit a harcjeleneteknél Kyle Rowling formált meg. Gillard elmondása szerint a változtatás ötletével egy nap George Lucas rukkolt elő, holott a korábbi szkriptben pedig egy terjedelmesebb párbajt képzeltek el Obi-Wan, Anakin és Dooku között.

 

Dooku Two SaberA hosszabb párbajról forgatási feltvételek mellett egy promóciós kép is árulkodik, ahol Dooku látható két fénykarddal, de a végleges filmben ilyen nem szerepel. Gillard szerint Anakin nem sérült volna meg olyan hamar Dooku által, és az összecsapás egyre komplikáltabbá vált kettejük között, még olyan pontig is eljutottak, hogy két-két fénykarddal küzdenek egymás ellen, viszont az nem tartott volna ki sokáig. Ugyan arra nem tudott választ adni, honnan került elő plusz egy fénykard, de feltevése szerint Dooku révén. A kaszkadőr koordinátor úgy emlékszik, egy hetet vett igénybe a mozdulatok betanítása Kyle Rowling és Hayden Christensen számára, valamint nagy nehézséget okozott az, hogy nem volt elegendő hely a kivitelezéshez, és összességében hálás a végleges változatnak.

 

Amennyiben ez maradt volna a végleges változat, az valószínűleg azt jelentette volna, hogy a trilógia záró darabjára marad Yoda bemutatkozása harcosként. Maga George Lucas egyébként egy korábbi nyilatkozatában elmondta, ez volt a legnagyobb kockáztatás a filmben, és akkoriban sok álmatlan éjszakát okozott neki a Yoda-Dooku párbaj, mivel azon izgult, mennyire lesz realisztikus, vagy talán a közönség nevetséges viccként fogadja. A színfalak mögötti készületekről szóló dokumentumfilm mindazonáltal arról tanúskodik, hogy a nagy tét ellenére belefért egy kis poénkodás Lucas részéről, mikor is Christopher Lee-t azzal ugratta, hogy Drakula-fogakat aggatott a szetthez behozott Yoda-bábura.

Yoda Dracula

A Szerzőről

owokaleyo1992

owokaleyo1992

"To defeat an enemy you must know them. Not simply their battle tactics, but their history, philosophy, art." - Grand Admiral Thrawn
A Szerző cikkei

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000

Hirdetés

Darth Bane Trilogia Allo