Érdekes háttérinfó az X-szárnyú filmről

battle_of_yavin_ww18_.jpg

Bár voltak híresztelések arról, hogy 2023-ban egy nagyobb szünet után mégsem a beígért Rogue Squadron című filmet fogják bemutatni a késlekedések miatt, hanem akár egy Régi Köztársaság-film is jöhet a helyére jövő decemberben, egy újabb fejlemény látott napvilágot az X-szárnyú film kapcsán.

A Rogue Squadron bejelentésekor Patty Jenkins rendezőnő nyilatkozta, hogy ugyan a mozifilm nem adaptáció lesz, de ihletet fog meríteni a 90-es években íródott X-szárnyúak könyvsorozatból, aminek első 6 kötete jelent meg hazánkban. Michael A. Stackpole, az Én, a Jedi könyv szerzője igencsak kivette a részét az Új Köztársaság pilótáira és hadseregére fókuszáló szériából, ami a hanyatló Birodalom és annak hadurai elleni küzdelemről szól. Jenkins rendezőnő a hírek szerint felvette a kapcsolatot a könyvsorozatból 5 kötetet is jegyző Stackpole-lal, ezt egy napokban tartott rajongói találkozón árulta el állítólag a szerző.

Így már megalapozottabban elképzelhető, hogy bizonyos elemeket át fog venni a film a könyvekből, de május végén tartják több kihagyás után a 2022-es Star Wars Celebration rendezvényt, ahol talán több státuszfrissítést fognak megosztani velünk.

A Szerzőről

owokaleyo1992

owokaleyo1992

"To defeat an enemy you must know them. Not simply their battle tactics, but their history, philosophy, art." - Grand Admiral Thrawn
A Szerző cikkei

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000

Hirdetés

Darth Bane Trilogia Allo