728x79_szukitshu_banner_001.jpg

Előrendelhető az Aphra képregény 2., és a Star Wars 7. kötete, valamint a Solo-filmregény

elorendelheto-sw-uj.jpg

A Szukits Könyvkiadó újabb Star Wars-köteteket tett előrendelhetővé:

Kieron Gillen: Jedha hamvai (képregény)

A Halálcsillag felbukkanása mindent megváltoztatott. De a szuperfegyver pusztulása bebizonyította, hogy a Birodalom nem sebezhetetlen. A pusztító fegyver megjelenése nyomán laza szövetség kezd formálódni, amelynek tagjait a remény egyesíti. Röviddel azután, hogy a Halálcsillag megsemmisítette Jedha Szent Városát, Trios királynő csapatai megrohanják a romokat, hogy összegyűjtsék azt, ami megmaradt, míg a felkelők azért küzdenek, hogy megőrizzék a bolygót a túlélőknek. Mialatt a Leviathan a bolygóhoz tart, Luke Skywalker heves harcot vív önmagával. Segíteni akar a felkelőknek, de közben szeretné a Jedik útját járni - ezek után ki fogja vezetni a Birodalom elleni támadást? Ez az új kaland számos ponton kapcsolódik a Zsivány Egyes történetéhez.

A képregényt itt lehet előrendelni: Star Wars: Jedha hamvai

Kieron Gillen: Aphra és az óriási profit (képregény)

Aphra visszatér - egy új tervvel. Ám van egy apró bökkenõ: a terv végrehajtásához a galaxis legelvetemültebb alakjaival kell körbevennie magát. És nekik nem tetszenek a gyakran megbízhatatlan doktor trükkjei! Aphra egy õsrégi Jedi mûkincs elárverezésével akar meggazdagodni. Kezdetben minden jól megy, de a végére minden rosszra fordul. És pont ekkor kell felbukkannia a múlt egyik fekete, vészjósló alakjának! Továbbá bepillantást nyerünk Aphra ijesztõ kísérõje, Black Krrsantan múltjába is. Derítsük ki, hogy ez a vérszomjas fejvadász valóban olyan félelmetes-e, mint sokan mondják - vagy még félelmetesebb...

A képregényt itt lehet előrendelni: Doktor Aphra: Aphra és az óriási profit

Mur Lafferty: Solo (regény)

Az ifjú Han arról álmodozik, hogy egyszer a saját csillaghajója kormányánál ülve kirepül az űrbe, és messze maga mögött hagyja az otthonát, a Korélia nevű, füstös iparvilágot. Csakhogy csapdába ejtette a szegénység és a bűnözés - folyton a félelmetes Proxima úrnő brutális utcai bandájának fenyegetése alatt él -, így lehetetlennek tűnik, hogy valaha is elér a csillagok közé. Amikor szökést kísérel meg a barátnőjével és bűntársával, Qi’rával, neki sikerül – de a lánynak nem. Mialatt próbál szerezni egy hajót magának, hogy kiszabadítsa Qi’rát, végső kétségbeesésében beáll a Birodalmi Hadiflottába – pont arra a helyre, amit egy együttműködésre képtelen, lázadásra hajlamos, magányos alaknak kerülnie kellene... Miután a Birodalom megpróbálja levágni szárnyait, Han dezertál, és beveti magát a csempészek, szerencsejátékosok, és csalók árnyékos világába. Itt találkozik a nagy tétekben játszó, ravasz Lando Calrissiannel, és hihetetlen módon barátságot köt az ingerlékeny természetű, Csubakka nevű vukival, és első ízben megpillantja a Millenium Falcont is. Hogy pénzt szerezzen tervei valóra váltására, csatlakozik egy nagy dobásra készülő kalózbandához. A tét nagy, a veszély még nagyobb, és az esélyek csapnivalóak. De Han Solónak soha, senki ne emlegesse az esélyeket...
A Solo: egy Star Wars történet izgalmas könyvadaptációjában a szerző kibővíti a filmet a forgatókönyv különböző változatainak kimaradt jeleneteivel és más kiegészítő történetekkel, amelyek révén mélyebb bepillantást nyerünk azokba az évekbe, amelyeket Han Solo a Birodalmi Hadiflottánál töltött, valamint Qi’ra múltjába, és a felkelés kezdeti időszakába.

A könyvet itt lehet előrendelni: Solo: Egy Star Wars történet (Puhafedeles / Keménytáblás)

A Szerzőről

SonOfMurglak

SonOfMurglak

"Yeah, I know the song. We take what we are given. We must do what we must."
A Szerző cikkei

13 Hozzászólás

 • SonOfMurglak
  2018 okt 11 : 14:17
  Beküldte: SonOfMurglak

  Fura amúgy, hogy az Aphra már jön magyarul, Poe meg még sehol...

  0 0
 • Attila2
  2018 okt 11 : 16:09
  Beküldte: Attila2

  Pedig Poe szerepel is a filmekben így sokkal ismertebb mint Aphra.
  Tuti hogy előbb-utóbb jönni fog az is.

  1 0
 • SonOfMurglak
  2018 okt 11 : 17:28
  Beküldte: SonOfMurglak

  Igen, ez az hogy őt "eladhatóbbnak" gondolná az ember.... fura nekem ez a logika

  0 0
 • Blade
  2018 okt 11 : 18:27
  Beküldte: Blade

  Nekem inkább az a fura,hogy a 7. rész képregényét meg a 8.at nem hozták le magyarul. Azért azoknak még Poe-nál is ismertebbnek kéne lennie...tényleg nem értem....

  0 0
 • SonOfMurglak
  2018 okt 11 : 20:36
  Beküldte: SonOfMurglak

  Én azt megértem, lehet úgy gondolták, hogy itt a piac nem elég nagy ahhoz, hogy a filmregények meg a filmképregények is jól fogyjanak...

  0 0
 • Blade
  2018 okt 12 : 09:42
  Beküldte: Blade

  Azért, hogy a filmregények ne jelenjenek meg az kissé gázos lenne...

  0 0
 • SonOfMurglak
  2018 okt 12 : 12:17
  Beküldte: SonOfMurglak

  nyilván. de azt mondom, hogy valószínűleg úgy ítélik, hogy ha van egy Ébredő Erő képregény meg egy Ébredő Erő regény is, akkor egyikből se fogy el elég... ezeknek a könyveknek egy véges olvasótábora van... és szerintem elég sokan volnának, akik csak vagy a regényt vagy a képregényt vennék meg a filmadaptációból... és így inkább a filmképregényt nem adják ki.

  0 0
 • Revan
  2018 okt 12 : 12:39
  Beküldte: Revan

  A filmek képregény változatai nem is fognak jönni. Amíg van más sztori, addig azokra fókuszálnak.
  A Doktor Aphrába logikus volt belevágni. Az első Darth Vader befejeződött, ez közvetlenül utána játszódik és A Sikolyok Fellegvárából is érthető lesz minden.

  0 0
 • SonOfMurglak
  2018 okt 12 : 12:54
  Beküldte: SonOfMurglak

  szerintem a Screaming Citadel érthető lenne az Aphra 1-6 olvasása nélkül is. tipikusan az a fajta crossover, amit akkor is értesz, ha csak az egyik sorozatot olvasod, a másikat nem. bár mondjuk magában a Screaming Citadel kötetben benne van az Aphra 2 része, nem tudom, az működne-e, hogy csak annak a két számnak a jogait veszik meg...
  a Poe kihagyását viszont mi indokolja? még mindig csak Vader eladható? az ő előző sorozatának befejeztével az újabb Vader-képregény helyett jöhetett volna a Poe Dameron, hogy kapjunk sequel-képregényt is.

  0 0
 • Revan
  2018 okt 12 : 13:14
  Beküldte: Revan

  Poe sajnos úgy járt eddig, hogy a választásoknál mindig kiütötte egy másik széria a nyeregből. A második Darth Vader sorozatba mindenféleképpen bele akartak ugrani. Ráadásul azóta a második Vadert sokan a legjobb új Star Wars képregény sorozatai között tartják számon. A minik közül több vonzóbb lehetőség volt. Mind a Darth Mault, az Obi-van és Anakint és a Han Solo-t is vonzóbbnak találták. E mellett korábban a kérések számánál is elmaradt Poe. Épp most néztem meg és összegeztem, hogy milyen sorozatokra érkeztek kérések. Poe már feljebb kúszott, de még mindig sokkal többen kérik pl. a Kanant és a Lando képregényeket.
  Akkor még ott van az új Age of széria is. Elég valószínű, hogy ebbe is bele fognak ugrani. Most jelenleg azt valószínűsítem, hogy az Age of ... Ellenállással foglalkozó füzetei gyűjteményes formában hamarabb fognak megjelenni, mint a Poe. Szerintem még Poe-ra is lehet esély, de amit többen kérnek az fog előbb megvalósulni.

  0 0
 • SonOfMurglak
  2018 okt 12 : 13:42
  Beküldte: SonOfMurglak

  nem tudom, hogy kik írnak a kiadónak, vagy hogy milyen fórumokat vizsgálnak, de nem tudom, mennyire reprezentálják az ilyen kérések az általános vélekedést...
  ha a kiadó a miniket tartja vonzóbbnak, azt megértem, mert nekik biztonsági játék kell. azokat egy kötettel lezavarják.
  a Vader amúgy nem rossz történetileg (grafikájától már nem vagyok elájulva), de a Poe az erősebb, és ráadásul fontosabb is. az új filmek miatt van aktualitása, szóval nem hiszem, hogy az eladhatósággal baj lenne... legalábbis nagyon meglepődnék.

  0 0
 • Kira
  2018 okt 12 : 19:01
  Beküldte: Kira

  Alapjáraton a magyar piacon mindig az lesz a gond, hogy külföldön túl sok képregény jelenik meg, idehaza pedig késve tudják kiadni, így mindig nagy lesz az elmaradás. A Poe valóban jó lenne, de most minek a kárára menjen rá? Szóval ez így érthető. Ahogy face-en is írtam, én ezeket olvasnám szívesen: Solo Imperial Cadet, Lando: Double or Nothing, Tales from Vader's Castle, Phasma.

  Ezek mind nagyon jók, persze a Poe is, de az ugye egy hosszabb széria, a Star Wars és Darth Vader szériák pedig alap, hogy megjelennek és azoknak meg is kell jelenniük.

  0 0
 • SonOfMurglak
  2018 okt 12 : 19:18
  Beküldte: SonOfMurglak

  a 2. Vader előtt már igazán kijöhetett volna... értem én, hogy Vader a nagy húzónév... de az sem jó, hogy ilyen egysíkú a dolog... bár nyilván el tudják adni, és ők mindenképp jól járnak vele, részükről meg csak ez számít. de azért szomorú.

  0 0

Hirdetések

300x279 szukitshu banner 001

 Ezen a napon történt...

A mai napon semmilyen esemény nem történt.

Online

 • Vendégek: 61
 • Tagok: 0
 • Összes tag:451
 • Legújabb:Jabdaya Bell
 • Legtöbb online:187
  Vendégek: 187 Tagok: 0 ekkor: 2019 január 01 kedd - 00:44:56