Előléptették Dave Filonit a Lucasfilmnél

Dave_Filoni_LucasFilm.jpg

A Lucasfilmnél megbecsült Dave Filoni az Avatar című rajzfilmmel hívta fel magára a figyelmet. Ezt követően 2005-ben csatlakozott a Star Wars világához, első projektje pedig A klónok háborúja film és animációs sorozat volt. George Lucas tanítványa ez és Lucas távozása után egyre több sikeres történetben lehetett része rendezőként és felelős producerként, az animációs sorozatok (Lázadók, Ellenállás) után az élőszereplős műsorok készítésébe is belekóstolt a sikeres The Mandaloriannel.

 

Bár az egységes kánonhoz való hozzáállása nem mindenkinek nyeri el a tetszését, Filoni munkája ismét meghozta a gyümölcsét, új poszttal nevezték ki őt a Kathleen Kennedy által irányított Lucasfilmnél, egyúttal Doug Chiangot és John Knollt egészítve ki a pozíciót tekintve. Filoni ugyanakkor már tavaly nyártól dolgozik ebben a munkakörben, csak a Lucasfilm honlapján található adatlapját nemrég frissítették ezzel az információval. Executive creative directorként (ügyvezető kreatív igazgató) feladata nem más, mint a különálló projektek, illetve a több műsort magába foglaló nagyobb projektek feletti felügyelet.

 

Utóbbihoz kapcsolódóan tavaly decemberben fedték fel például a The Mandalorian idővonalához tartozó projekteket (Ahsoka, The Rangers of the New Republic), a The Mandalorian második évada után követte ezeket a The Book of Boba Fett bejelentése. A jelenlegi helyzet szerint a The Rangers of the New Republic készítése momentán nincs mozgásban, persze ez még nem jelenti automatikusan azt, hogy el lenne kaszálva a műsor. Korábban felmerültek kérdések az élőszereplős sorozattal kapcsolatosan, hogy a széria egyik várományos főszereplőjét, Cara Dune-t alakító Gina Carano elbocsátása után mi lesz a sorsa a projektnek. Filoniéknak tehát ezzel a problémával is foglalkozniuk kell.

 

De a cowboy-kalaposhoz visszatérve, mi lesz vajon a következő állomás? A határ a csillagos ég? Nos, Filonit ismerve nem lenne meglepő.

 

Forrás: Variety

A Szerzőről

owokaleyo1992

owokaleyo1992

"To defeat an enemy you must know them. Not simply their battle tactics, but their history, philosophy, art." - Grand Admiral Thrawn
A Szerző cikkei

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000

Hirdetés

Darth Bane Trilogia Allo