Rekordáron kelt el a különleges X-szárnyű ereklye

new_hope_x_wing.png

Lezajlott az árverés, aminek egyik népszerű tárgya az az X-szárnyú miniatűr modell volt, amit a legelső Star Wars-filmhez használtak a Halálcsillag elleni csata felvételeihez. Eredetileg 400 ezer dollárra jósolták az ILM által készített, azóta módosítatlan műtárgyat, a Dallasban tartott Heritage Auction keretein belül sokkal magasabb áron lelt új gazdára a makett: 3,135 millió dollárnál csattant a kalapács, ami hazai valutára átszámolva majdnem 1,15 milliárd forintra rúg. Ezzel minden idők legértékesebb felhasznált Star Wars-kellékévé vált az X-szárnyú modell, ami aukción kelt el.

Az elveszettnek hitt X-szárnyút az elhunyt Oscar-díjas Greg Jein modellkészítő garázsában lelték meg egy dobozban. A miniatűr vadászgép azon négy megmaradt "hero" X-szárnyú egyike, ami szervó-vezérelt szárnyakkal és világítással van ellátva. A hero modelleket közeli felvételekhez használták és a végső csatánál alkalmazták, például a Halálcsillag árkánál játszódó jeleneteknél.

Hagyatek Banner Uj Fekvo 2000x1000 B

A Szerzőről

owokaleyo1992

owokaleyo1992

"To defeat an enemy you must know them. Not simply their battle tactics, but their history, philosophy, art." - Grand Admiral Thrawn
A Szerző cikkei

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000

Hirdetés

Darth Bane Trilogia Allo