Elhunyt A Mandalóri Emmy-jelölt jelmeztervezője

Shawna_Trpcic_.png

Újabb tagját vesztette el a Star Wars-család: 56 éves korában, váratlanul meghalt Shawna Trpcic, az Emmy-jelölt jelmeztervező, aki az elmúlt években a franchise több sorozatán, A Mandalórin és spinoffjain, a Boba Fett könyvén és az Ahsokán is dolgozott.

Trpcic 1990 óta volt a szakmában, és olyan projekteken dolgozott, mint Joss Whedon ikonikus szériája, a Firefly, a Ház az erdő mélyén című film és a Született boszorkányok sorozat. A Lucasfilmnél 2019 óta alkalmazták, az élőszereplős streaming-sorozatoknál. A Star Wars-projekteken végzett munkájáért összesen háromszor jelölték Emmy-díjra.

"Shawna nagyon szerette és értékelte a Star Warst"mondta az elhunyt jelmeztervezőről megemlékezve az Ahsoka alkotója, Dave Filoni, így folytatva: "Ez látható minden mukáján, amit nekünk végzett. Mindent szeretett abban, hogy részese lehet ezeknek a történeteknek, köztük a rajongókkal való kapcsolattartást, és a közösséghez tartozást. Úgy érzem, mintha mindig is a Star Wars világ része lett volna. A jelmezei elmesélnek egy történetet, arra utalva, hogy amit a kamerán kívül megéltek a karakterek. Szerettem együtt dolgozni vele, és hiányozni fog."

A Mandalóri atyja, Jon Favreau így nyilatkozott a szomorú hír kapcsán: "Shawna kreativitása keltette életre ezt a világot. Nagyon fog hiányozni, barátnént és kollégaként is!"

A Szerzőről

SonOfMurglak

SonOfMurglak

"But I can be mouthy, because you know, what are they gonna do, fire me?"
A Szerző cikkei

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000

Hirdetés

Darth Bane Trilogia Allo