Elárverezik Jeremy Bulloch kollekcióját

jeremy_b.png

Az elmúlt években számos, értékesebbnél értékesebb Star Wars-ereklye került új gazdákhoz, közülük jó pár jótékony céllal került kalapács alá. Például az előzmény-filmek kaszkadőri koordinátora, Nick Gillard több millió dolláros relikvia-gyűjteményére (benne fénykard-markolatokkal, sugárvetőkkel, droid- és miniatűr modellekkel) is lehetett licitálni, emellett a Veers tábornokot alakító Julian Glover is megvált több filmes értéktárgyától (köztük a birodalmi egyenruhájának rangjelzésétől), illetve a 2020-ban elhunyt David Prowse által összegyűjtött emléktárgyak értékesítéséből begyűjtött bevételt az Alzheimer-kór kutatására fordították.

Ezúttal a szintén 2020-ban eltávozott Jeremy Bulloch, az eredeti trilógia Boba Fettjének életre keltője által hátrahagyott filmes dolgait árverezik el május 4-én, a befolyt összeg egy részét pedig a Parkinson-kór kutatásáért létrejött brit alapítványnak ajánlják. A több mint ezer tárgy között akad egy életnagyságú, 8 és 12 ezer font közötti értékre becsült, a 90-es években készült Boba Fett-szobor, amihez Jeremy Bulloch állt modellt, és 30 évig állt a színész padlásán. Egy A Jedi visszatér forgatásán ewokokról készült tesztfelvétel is elkelhet akár 5 ezer fontért, ami Bulloch féltestvérétől, a producer Robert Watts-tól származik. Valamint egy Boba Fett sisakreplika, amit Bulloch viselt néhány interjú erejéig, árát 600-800 fontra gondolják.

 

A színész özvegye, Maureen Bulloch elmondása szerint Jeremy Bulloch az 1980-as évektől fogva különböző találkozókon és kiállításokon vett részt, ahonnan rengeteg ajándékot hozott haza a rajongóktól, ezek megvásárlására is lehetőség lesz. Külön érdekesség, hogy egy 500-800 font értékű, Carrie Fishertől kapott képre is licitálni lehet, amin egy belsős poén áll: "Jeremy - thanks for the nite of hot monkey love", azaz "Jeremy, köszönet a forró majomszerelmes éjszakáért."

Forrás: The Guradian

A Szerzőről

owokaleyo1992

owokaleyo1992

"To defeat an enemy you must know them. Not simply their battle tactics, but their history, philosophy, art." - Grand Admiral Thrawn
A Szerző cikkei

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000

Hirdetés

Darth Bane Trilogia Allo