Ekkortól kezdődhet az Új Jedi Rend-film forgatása

tros_certain_pov_rey_tall_npfz.jpg

A napokban írtuk meg mi is, hogy frissült a Disney filmpremiernaptára, amely alapján 2026 tavaszáig nem érkezik újabb Star Wars-film a mozikba. Várhatóan először az Új Jedi Rendről szóló mozifilmet láthatjuk majd, amelyet a legújabb sajtóértesülés szerint jövőre kezdhetnek el forgatni.

Úgy tudni, hogy az eredeti, 2025-ös premierdátumot azért adták fel, mert a Disney nem akarta másik nagy franchise-a, az Avatar harmadik filmjével együtt bemutatni az újabb Star Wars-mozit. Vagyis nem számolnak azzal, hogy a forgatás csúszni fog, és azt tervezik, 2024 tavaszától már foroghatnak a kamerák. A film végleges forgatókönyvének magának idén nyárra kellett volna elkészülnie, de az amerikai forgatókönyvírói sztrájk közbeszólt. A szkripttel való ideiglenes késlekedés ugyanakkor jelen állás szerint a munkálatok tervezett menetrendjének nem fog keresztbe tenni.

A Star Wars Celebrationön elhangzottak alapján annyit tudunk eddig biztosan erről a filmről, hogy 15 évvel a Skywalker kora után játszódik majd, egy új érában és azt mutatja be, hogyan igyekszik Rey újjáéleszteni a Jedi Rendet. Daisy Ridley visszatérése biztos, rajta kívül még John Boyega, azaz Finn szereplését rebesgetik, illetve a pletykák szerint nem maga Rey, hanem egy új karakter lehet majd a főhős.

Direktorként az Oscar-díjas rendezőnő, Sharmeen Obaid-Chinoy (Ms. Marvel) fémjelzi a projektet, íróként pedig Steven Knight (Birmingham bandája) dolgozik rajta. Eredeti írói Damon Lindelof (Lost, Watchmen) és Justin Britt-Gibson (A kór, Képmás) voltak, akiktől azonban az első verzió elkészítése után megvált a Lucasfilm, sajtóértesülések szerint azért, mert ők túl nagy időugrásban gondolkodtak, és egy idős Rey-t mutattak volna; ez viszont kizárta volna Daisy Ridley visszatérését, ami ellenkezett a stúdió szándékával.

Thrawn Fekvo Banner

A Szerzőről

SonOfMurglak

SonOfMurglak

"But I can be mouthy, because you know, what are they gonna do, fire me?"
A Szerző cikkei

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000

Hirdetés

Darth Bane Trilogia Allo