Egy már biztos: Mando idén se marad Emmy nélkül

ahsoka_mandalorian_sw_.jpg

A The Mandalorian első évada kitörő sikert ért el a rajongók és a kritikusok körében is, ez meg is látszott a tavalyi Emmy-díjátadón is, ahol 15 jelölésből 7 elismerést sikerült hazavinnie a messzi-messzi galaxisba. A második évaddal fokozták a téteket a készítők, összesen 24 Emmy-ért szálltak versenybe Mandóék, és első körben hármat be is zsebeltek (bár 4 kategóriában egynél több részt indítottak egyszerre, így a 24 megnyerhető 19-re csökkent).

 

  • A Kiemelkedő műsmink kategóriában a 13. fejezet: The Jedi című rész nyert, maga mögött hagyva a Lovecraft Country, Póz, Star Trek: Discovery és a Rólunk szól alkotásokat. 
  • A Kiemelkedő operatőri munka egykamerás sorozatnál (félórás kategória) esetében a 15. fejezet: The Believer rész emelkedett ki győzedelmesen, a többi jelölt a Grown-ish, Hacks, Made For Love és a Servant voltak. 
  • A Kiemelkedő hangvágás egy vígjáték, vagy drámasorozat terén (egy órás kategória) díjat a 13. fejezet: The Jedi vitte el A fiúk, A Korona, A szolgálólány meséje és a Lovecraft Country elől.

 

Ezek az elismerések főleg a sorozat technikai erősségét díjazták, az élőszereplős Ahsoka Tano debütálására kihegyezett 13. rész kettőt szerzett be eddig. Ám mindez csak részeredmény, az Emmy díjátadója ezen a hétvégén és jövő héten is folytatódni fog. A vezércsel című sorozat pedig nagyot tarolt eddig, 7 elismerést gyűjtött be.

A Szerzőről

owokaleyo1992

owokaleyo1992

"To defeat an enemy you must know them. Not simply their battle tactics, but their history, philosophy, art." - Grand Admiral Thrawn
A Szerző cikkei

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000

Hirdetés

Darth Bane Trilogia Allo