Egy legendás csillagromboló került át a kánonba

Star_Destroyer_ab6b94bb.jpeg.jpg

A 2014-es tiszta lappal való újrakezdés óta rengeteg korábbi Legendák-elem került át az új kánonba a Disney-érában, hajók, személyek, helyszínek, tárgyak, események elnevezései, stb. Most egy különleges csillagrombolót kanonizált Adam Christopher könyve, a Shadow of the Sith, amely Luke és Lando kalandját meséli el a VI. és a VII. epizód között. A június 28-án megjelent regényben Lando révén olvashatunk említés szintjén egy Errant Venture nevű csillagrombolóról, ami a 90-es évek X-szárnyúk könyvsorozat egyik különleges hozománya volt. A kultikus csillagrombolót az endori csata után a csempész és szerencsejátékos Booster Terrik szerezte meg egy csatában való segédkezés jutalmául, majd vörösre festette és egy mobilizált játékbarlanggá alakította át a gigászi hajót a Legendákban.

A Legendákban az X-szárnyú regények és az Én, a Jedi című könyv főszereplője egy bizonyos Erő-érzékeny férfi, Corran Horn, aki pilótaként segít megtisztítani a galaxist a Birodalomtól Wedge kötelékében. A volt koréliai rendőrtiszt, Corran később beházasodik Booster Terrik családjába és Luke Jedi-akadémiájára is járt. Apja Hal Horn volt, aki túlélte a 66-os parancsot és felvette a Valin Halcyon nevet, és összeakasztotta a bajszát Boosterrel, aki emiatt nem szívlelte a fiát. Érdekesség, hogy az Obi-Wan Kenobi sorozatban az Ösvény falára vésett Jedik nevei között felfedezhető volt Valin Halcyon neve. Ráadásul a készülő Rogue Squadron mozifilm rendezőnője, Patty Jenkins is nyilatkozott arról, hogy inspirálódott az X-szárnyúk könyveken, és még Michael A. Stackpole-lal is konzultált, aki több könyvet írt a sorozathoz, így akár még az is előfordulhat, hogy a nagyvásznon is láthatjuk majd az Errant Venture-t.

Errant Venture

A Szerzőről

owokaleyo1992

owokaleyo1992

"To defeat an enemy you must know them. Not simply their battle tactics, but their history, philosophy, art." - Grand Admiral Thrawn
A Szerző cikkei

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000

Hirdetés

Darth Bane Trilogia Allo