Egy ideje nem láthattuk ilyen formában Anakint

anakin_battle_droid.png

A jelenlegi Star Wars kánonban A Jedi visszatéren kívül nem volt olyan tartalom, amiben Anakin Skywalker szelleme feltűnt volna, Az ébredő Erőben még voltak koncepciók egy Vader/Anakin hibrid látomáshoz, majd évekkel később a Skywalker kora bemutatása előtt sokan várták feltűnését, végül csak hang formájában tért vissza a karakter. A fiatal Anakint alakító Hayden Christensen mostanában reneszánszát éli a Star Wars háza táján, a jövőre érkező Obi-Wan Kenobi sorozatban láthatjuk viszont, de a VI. rész után játszódó Ahsoka sorozatban is tiszteletét fogja tenni. Talán van esély rá, hogy az idővonal miatt ismét szellem alakjában elevenedik meg a képernyőn Anakin, ezt pedig egy frissen megjelent tartalom támaszthatja alá. Figyelem, a továbbiakban spoilerek olvashatóak!

A Cavan Scott (Dooku: Az elveszett Jedi) által gondozott Star Wars Adventures: Ghosts of Vader’s Castle ifjúsági képregény-sorozat ötödik, és egyben utolsó részében a több korábbi képregényben főszerepben tündöklő Lina Graf néhány társával a Mustafar bolygóra, a halott Vader kastélyába keveredik, hogy megmentsék fogva tartott testvérét, Milót. Az ijesztő elemeket tartalmazó mini képregényben hőseinket, ahogyan a cím is sugallja, szellemekkel, azokon kívül régi ereklyékkel, rémes látomásokkal, Sith kultistákkal, újraprogramozott droidokkal hozza össze a sors. A Zsivány Egyesben debütált szolga, Vaneé is a helyszínen tartózkodik, kinek célja elhunyt mestere feltámasztása egy rituálé útján, a csapatnak ugyanakkor sikerül ellene fordítania a technikát. A rész végén egy útmutató fénykard segítségével sikerül kijutniuk a kiszabadított Milóval a köd homályába burkolózó kísérteties helyről, ám itt jön a meglepő csattanó: a kivezető utat nem más, mint Anakin Skywalker szelleme mutatta meg Lináéknak.

 

A frissen megjelent ifjúsági képregény többek között azért is különleges ebből a szempontból, hogy A Jedi visszatér óta a kánonban itt láthatjuk először Anakin szellemét. Vajon ez előfutára lenne az Ahsoka sorozat egy esetleges Anakin szellemének? Annyi bizonyos, hogy Ahsoka és Anakin történetének és kapcsolatának egy szép ívet adna azok után, hogy a klónháború alatt mester és tanítványa voltak, majd a Lázadókban már ellenségként csaptak össze.

Anakin Vader Castle

A Szerzőről

owokaleyo1992

owokaleyo1992

"To defeat an enemy you must know them. Not simply their battle tactics, but their history, philosophy, art." - Grand Admiral Thrawn
A Szerző cikkei

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000

Hirdetés

Darth Bane Trilogia Allo