Drengir vs. Nihil - melyikük a veszedelmesebb?

Drengir.png

A filmek előtt 200 évvel játszódó Köztársaság Fénykorában másabb univerzum tárul a rajongók elé, ahol nincs klasszikus háború, a galaxisra néző fenyegetések is más formában jelennek meg: az úgynevezett űrvikingek, a Nihilek, és a növényszerű Drengirek, ővelük kell megküzdeniük a Jediknek. Ezen kívül a Skywalker Saga gengszterjei, a huttok hatalmi berendezkedése is más ebben a korszakban.

Az Alyssa Wong által jegyzett új Doktor Aphra képregénysorozat 8-ik számában is kitérnek eme dicső korra, ahogy eddig is megszokhattuk a különböző Star Wars-tartalmaknál a rengeteg összekapcsolódási pontot. A címszereplő zsivány régész és Sana Starros egy küldetés jóvoltából a peremvidéki Dol'har Hyde nevű bolygóra utaznak, hogy Nihil technológiát zsákmányoljanak, amit a feketepiacon lehetne értékesíteni. Bár Aphra nem ismeri fel, de a bolygó a Nihilek és a Drengirek közti összecsapás helyszíne volt. A Nihilek kezdeményezték a harcot, ám a terjedelmes hajóhadjukat csapdába ejtette az óriási erdő, amit a Drengirek irányítanak a rejtélyes Erő-képességeik által. Aphra elmondásaiból és a tájképből ítélve nem a Nihileknek állt a zászló a konfrontáció végén.

 

Nyilvánvalóan a Drengirek galaktikus terjeszkedésével összeakaszkodnak egy bizonyos ponton a Nihilekkel a Köztársaság Fénykorában, mivel a Dregirek minden húst, így a Nihileket is felfalni valónak tekintenek megalkuvás nélkül. Valamint egy csata kevés, hogy messzemenő következtetést lehessen levonni, de az állhatatos Drengirek meggyengíthették ezzel a martalócokat. Az mindenesetre további kérdéseket vet fel, hogy a Drengireket miért nem nevezte meg a történelmet ismerő archeológus, miközben a Nihilek erőszakos harcmodorját ecseteli? Elképzelhető, hogy a Jedik töröltek mindent a nyilvántartásukból rájuk vonatkozólag, miután a Drengirek végül vereséget szenvedtek?

Aphra High Rep1

Aphra High Rep2

Forrás: screenrant.com

A Szerzőről

owokaleyo1992

owokaleyo1992

"To defeat an enemy you must know them. Not simply their battle tactics, but their history, philosophy, art." - Grand Admiral Thrawn
A Szerző cikkei

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000

Hirdetés

Darth Bane Trilogia Allo