Dokumentumfilm készül a Holiday Specialről

disturbance_in_the_force.jpg

Carrie Fisher dalbetétje, Boba Fett első feltűnése, a négykarú Gormaanda főzőcskézése, Csubakka apjának holo-örömei. Lehetne még sorolni az ikonikussá vált pillanatokat az 1978-as Star Wars: The Holiday Special című tévéfilmből, ami mára legendás alkotássá nőtte ki magát a Star Wars-rajongók körében.

George Lucas annak idején mindent megtett, hogy eltüntesse a világ elől ezt a különkiadást, de a televízióban már sugárzásra került, igaz, csak egyszer, de ez kútba ejtette a tervét. A manapság inkább az ivós játékokra specializálódott alkotásról további kulisszatitkokat ismerhetünk majd meg: az io9 tette közhírré, hogy Jeremy Coon (Nevetséges Napóleon, A Big Foot expedíció) és Steve Kozak (Nicsak, ki nyaral?) rendezők egy dokumentumfilmen dolgoznak, sejtelmesen A Disturbance in the Force néven, ami a film háttértörténetének mélyére fog ásni. Coon elmondta, hogy a film nem 90 perces lejáratás és lealázás lesz, hanem igazán mély feltárás, ami rétegenként olyan dolgokat hoz felszínre a Specialról, amire senki sem számít.

 

A dokumentumfilm jelenleg szerkesztés alatt áll, és még vannak le nem folytatott interjúk. Coon és Kozak lényegében minden élő stábtagot megszólaltattak a filmről, nagy részük pedig büszke volt nem csak a különkiadásra, hanem a mára már elfeledett tévés műfajban való közreműködésre. A készítők eddig soha nem hallott, összességében 15 órás audió interjút szereztek meg, amik több mint 20 éve készültek, köztük a tavaly elhunyt Peter Mayhewvel is készült egy, aki a Specialról beszélt, de rajta kívül más emberek hangfelvételei is megvannak, akik ma már nem élnek.

 

Holiday Special BtsCoon és Kozak igazi és felejthetetlen dolgokat tárnak fel a filmben feltűnt emberek kapcsán. Lenny Ripps író például elmondta, hogy Lucas azt írta hozzá Han Solo háttértörténetéhez, hogy egy vukival házasodott össze, de a közönség nem állt volna készen rá, hogy erről tudomást szerezzen akkoriban. Hogy ez igaz, vagy sem, remélhetőleg a dokumentumfilm csapata kideríti. A rendezők ma már nagy sztárnak minősülő emberekkel készült interjúkat is hozzáadnának a filmhez, például Mark Hamillal, Harrison Forddal, Jon Favreauval (aki a Holiday Special nagy rajongója, a The Mandalorian sorozatba is csempészett elemeket belőle), vagy George Lucasszal. A Holiday Speciallal újabban is foglalkoznak az illetékesek, hiszen egy LEGO-filmet is megélt az idén a szellemi örökségeként.

 

Az A Disturbance in the Force producerei Kyle Newman (Fanboys - Rajongók háborúja) és Adam F. Goldberg (A Goldberg család) lesznek. A céljuk a filmmel az, hogy felkerüljön a Disney+ streaming szolgáltatóra a teljes filmmel együtt, de ez persze valószerűtlen. Mindenesetre a reálisabb cél az, hogy a dokumentumfilm a 2021-es Élet Napjára elkészüljön legkésőbb. A dokumentumfilm előzetese itt látható:


A Szerzőről

owokaleyo1992

owokaleyo1992

"To defeat an enemy you must know them. Not simply their battle tactics, but their history, philosophy, art." - Grand Admiral Thrawn
A Szerző cikkei

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000

Hirdetés

Darth Bane Trilogia Allo