Díjazták a Chiss Birodalom-trilógia harmadik részét

zahn_lesser_evil_cover.jpg

Gazdára találtak a sci-fi és fantasy műfajokra fókuszáló DragonCon díjai, és a rajongói szavazatok alapján kiosztott Dragon Award díjazottjai között volt egy Star Wars-könyv és -játék is.

A "Legjobb, médiás projekthez kapcsolódó regény" kategóriában nem más lett a győztes, mint Timothy Zahn legújabb Thrawn-könyvsorozatának, a Chiss Birodalom-trilógiának a harmadik kötete, a Járulékos veszteség. A kötet két Star Trek-regény, valamint egy Halo-könyv elől vitte el a Dragon-díjat, illetve versenyben volt még a Köztársaság Fénykora érában játszódó Hullócsillag is Claudia Graytól. Zahn egyébként két díjat is bezsebelt: a "Legjobb katonai scif-i vagy fantasy regény" kategóriában a David Weberrel és Thomas Pope-pal közösen jegyzett A Call to Insurrection című könyve kapta. Az író a Facebook-oldalán közzé is tett egy képet a két díjáról:

Zahn Dragon
A messzi-messzi galaxisból ezen kívül a Fantasy Flight Games-féle Star Wars Outer Rim: Unfinished Business nevű játékot díjazták, a "Legjobb sci-fi vagy fantasy társasjáték" kategóriában (versenytársai voltak többek köza az Alien: Fate of the Nostromo, az Ark Nova, és a Return to Dark Tower).

A Szerzőről

SonOfMurglak

SonOfMurglak

"But I can be mouthy, because you know, what are they gonna do, fire me?"
A Szerző cikkei

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000

Hirdetés

Darth Bane Trilogia Allo