Csúszhat A Mandalóri 4. évadának forgatása

mandalorian_s3_still_mando_grogu.png

Májusban sztrájkba léptek az amerikai forgatókönyvírók, ami több nagy produkciót is érintett, leállást vagy halasztást okozva. Ez alól, úgy tűnik, nem kivétel A Mandalóri sem: sajtóértesülés szerint a sorozat tervezett negyedik évadának forgatása csúszhat a sztrájk miatt.

Noha hivatalosan, a Lucasfilm vagy a Disney részéről még nem jelentették be a folytatás érkezését, a széria atyja, Jon Favreau még februárban elárulta, hogy ő megírta a negyedik évad forgatókönyveit. Állítólag az eredeti tervek szerint a forgatást szeptemberben el is kezdték volna, most viszont a forgatókönyvírói sztrájk közbeszólt. Hiába vannak ugyanis kész szkriptek, adott eset(ek)ben szükség lehet változtatásokra, átírásokra; ráadásul Favreau nemcsak forgatókönyvíró, de showrunner is egyben, és elvileg a sztrájk alatt ilyen minőségében sem vehet részt a munkában. 

A sztrájk pedig várhatóan egy darabig még eltart, akár egész nyáron, vagy még ősszel is, így egyelőre nem lehet megjósolni, mennyi késlekedést jelent majd a Star Wars-spinoff sorozat forgatása számára. A harmadik évad készítését bemutató werkfilmen és az új képregényköteten kívül tehát most jó ideig nem várhatunk más Mandalóri-tartalmat (legfeljebb egy cameót az Ahsoka sorozatban).

Az Andor javában forgatott második évada kapcsán egyelőre nem érkezett hasonló hír, de sajnos nem zárható ki, hogy arra is ki fog hatni a sztrájk. A forgatókönyvei ugyan annak is készen vannak már, ugyanakkor az írójuk, Tony Gilroy bejelentette, hogy ő a showrunneri tevékenységét beszünteti.

Darth Bane Elorendelheto Swmedia Banner

A Szerzőről

SonOfMurglak

SonOfMurglak

"But I can be mouthy, because you know, what are they gonna do, fire me?"
A Szerző cikkei

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000

Hirdetés

Darth Bane Trilogia Allo