Betekintés a Köztársaság Fénykora második fázisába

The_high_republic_showreveals_202_path_of_deceit_328dp.jpg

Csütörtökön lezajlott a Star Wars Celebration könyves panelje is, ahol a meghívott szerzők javarészt az eddig beharangozott és hamarosan megjelenő könyvekről, képregényekről beszéltek, azonban 1-2 újdonság is a terítékre került. A Skywalker Sagában íródott történetek mellett a Köztársaság Fénykora, a Star Wars-irodalom egyik zászlóshajója is téma volt a panelen, melynek keretén belül a további történetekről meséltek.

Az első fázis lezárása után októberben folytatódik a második fázis, a Quest of the Jedi, ami nem folytatás lesz, hanem előzmény, 350 évvel a Baljós árnyak előtt játszódik, míg az első felvonás "csak" 200 évvel előzte meg azt. Erről még távolabbi a korról kiderült, hogy tulajdonképpen két kancellár kormányoz: Greylark, egy ember nő, aki a Köztársaság terjeszkedésének újdonsült elvét támogatja, míg a másik Mollo, egy férfi quarren, aki inkább a galaxis szívében lévő Magrendszerek problémáit akarja egyengetni. Azonban a különbözőségek dacára Greylarkot és Mollót nem sodorják el a konfliktusok. Ugyanakkor ebben a korban még nincs feltalálva egy vívmány, mégpedig a hiperűr kommunikáció, ami elősegíti a fényévekkel odébb lévő bolygók és csillagrendszerek közti kapcsolatot. A Mag és a peremterületek közti üzenetváltások lebonyolítása több hetet is igénybe vehetnek.

 

A Quest of the Jedi egy fontos frakciót is behoz a világba. Az Útkeresők egy korai együttműködési törekvés a Jedi Rend és a Köztársaság között, minek célja az ismert köztársasági űr szélének együttes feltérképezése. Viszont nem csak a galaktikus kommunikáció, hanem a csoportban lévő összehangoltság is nehézkes, és a problémamegoldó küldetések során meg kell tanulniuk megismerni a másik fél ideológiáját. Őket droidok kísérik, akik egyfajta távirat futárként kézbesítik az információkat kis járműveikben a galaxisban, így segítve a kommunikációt.

 

A Zsivány Egyesben bemutatott Jedha fontos központ a Jediknek ebben az érában, akik ugyanúgy pozitívabb figurák, mint az első fázisban. A Jedha egy titokzatos Jedi Rend-csoport, "Az Erő Tanácsülése" székhelyeként szolgál. Míg 150 évvel később a Nihil és a Drengir volt a Jedik ellenfele, a mostani kor se marad ellenlábasok nélkül. A "Dank Grakok" egy sötét oldali kultista gyülekezet, amik a kor széttöredezett sötét oldali csoportok maradékát foglalja magában. Az is kiderült, hogy őket egy vékony szál fűzi Maz Kanatához. A Grakokon kívül egy másik Erő-érzékeny fenyegető jelenség is lesz, ami egy fontos figyelmeztetést intéz a Jedik számára: "Az Erő szabaddá válik". Köztük van a titokzatos Marda Ro, akinek a később felbukkant Nihil, Machion Róhoz van köze, valamint egy Anya és egy csápoktól megszabadított nautoli Hírnök nevezetű egyén, kiknek belső konfliktusa és bosszúvágya van a másikkal szemben.

Marda Ro

 

Ezen felül a Köztársaság Fénykora első fázisa is kap egy kis kiegészítést, mégpedig egy enciklopédia formájában, ami a kor Jedijeit illusztrálja és ismerteti, emellett az Erőbe és az alkalmazott technológiába is betekint majd. A november 29-én megjelenő kiadvány címe Chronicles of the Jedi lesz, szerzője pedig az a Cole Horton, aki több, ebbe a kategóriába sorolt útmutatón is dolgozott már, ide tartozik például a Amiről tudnod kell és tudni érdemes. Emellett az Insider magazinban megjelent rövid történeteket is összegyűjtik egy novelláskötetbe, ami Starlight Stories néven kerül kiadásra szeptember 27-én.

Chronicles Of The Jedi

Starlight Stories

 

A Szerzőről

owokaleyo1992

owokaleyo1992

"To defeat an enemy you must know them. Not simply their battle tactics, but their history, philosophy, art." - Grand Admiral Thrawn
A Szerző cikkei

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000

Hirdetés

Darth Bane Trilogia Allo