Az alvilág egyik vezéralakját hozza vissza egy képregény

crimsonreign_cover.jpg

Thrawn, Wayland, Durge, feltámasztott Uralkodó, fényostor, csupán néhány népszerűbb elem a Star Wars jelenlegi kánonjából, aminek korábban volt már meghatározó múltja a Legendák univerzumban. A több évtizedre visszanyúló történetekre továbbra is ihletforrásként tekint a Lucasfilm, mint ahogyan azt 2014-ben is elmondták az új kánon kiépítésének hajnalán. Ennek mintájára pedig az V. és a VI. epizód között játszódó, Qi'ra Maultól megörökölt Vörös Hajnal szindikátusának történetét elmesélő Crimson Reign képregénysorozatban egy újabb ikonikusnak számító alak tér vissza a rivaldafénybe. Figyelem, a továbbiakban spoilerek olvashatóak!

A Crimson Reign című képregény első számában kiderül, hogy a néhai Maulhoz hasonlóan Qi'ra célja megtisztítani a Sith-ektől a galaxist, eme ügyhöz pedig minél több erősebb partnert kell összegyűjtenie a galaxis sakktáblájáról. Eddig köztük van többek között Ren és a lovagjai, Bestooni Ochi, a dathomiri Deathstick bérgyilkos. A képregényben az első bolygó, amit meglátogat, a Fekete Nap által uralt Falleen, ahol Gyuti nagyúrral találkozik, és vele tárgyalva Han Solo exe megemlíti Xizor herceget, akit a Legendák rajongói jól ismerhetnek. Továbbá később a számban, mikor a Fekete Nap egy rejtett létesítményét megsemmisítik Qi'ráék, azt állítják, hogy az ottani kutatások fontosak voltak Xizor, a bűnszervezet vezére jövőre néző terveihez. Így a további történetek valószínűleg Xizor és Qi'ra konfliktusára is kitér, amennyiben a herceg tudomására jut, hogy ki áll projektje pusztulása mögött.

 

A hercegre legelőször Kevin J. Anderson Sötétkard című regényében történt megemlítés, de a karakter igazából A Birodalom árnyai multimédiás projektben, abban is az 1996-os regényben mutatkozott be. Ez ugyancsak A Birodalom visszavág és A Jedi visszatér közti időszakban játszódik, amiben kvázi a csempész Dash Rendar funkcionál Han Solóként. Annyit még érdemes megjegyezni, hogy a kánonban a Crimson Reign előtt tulajdonképpen említés szintjén már történt utalás a karakterre más műben, de mivel ezek nem képezték részüket történeteknek, a Crimson Reign tekinthető dominánsabb visszatérésnek. Ráadásul ugyan a Star Wars: Galaxy's Edge: The Official Black Spire Outpost Cookbook szakácskönyvben szerepel egy Xizor után elnevezett saláta, melynek kapcsán a falleenre "legendás bűnvezérként" utalnak, tehát ez is csupán feltételezi a szereplő létezését a kánonban.

Xizor Crimson Dawn

A Szerzőről

owokaleyo1992

owokaleyo1992

"To defeat an enemy you must know them. Not simply their battle tactics, but their history, philosophy, art." - Grand Admiral Thrawn
A Szerző cikkei

Hirdetés

Darth Bane Elorendelheto Swmedia Banner Allo

Hirdetés

Lando Megjelenes Allo