Az akolitus: Bemutatjuk a sorozat főbb karaktereit

acolyte_trailer_still.jpg

Kedden végre közzétették a legújabb élőszereplős Star Wars-sorozat, a The Acolyte, magyar fordításban Az akolitus előzetesét, így kaptunk némi ízelítőt belőle [a címben szereplő kifejezés követőt/szolgát jelent, eredetileg egyházi tisztséget jelölt, és míg a magyarban megmaradt ebben a jelentésében, angol nyelvterületen kitágult a jelentése; az Utóhatás-trilógia olvasói már találkozhattak vele Az Üresség Akolitusai nevű Sötét Oldal követő nevében].

Alapvető dolgokat – mint hogy a Köztársaság fénykora éra végén játszódik majd, és a Sötét Oldal képviselőire fókuszál – eddig is tudtunk már, illetve egy-két karaktert is felfedtek már, azonban a teljes szereplőgárdát most láthattuk először. A hivatalos Star Wars-honlapra pedig mindegyikükről fel is került egy rövidke bemutatás, ezeket olvashatjátok alább:

Mae
Mae (Amandla Stenberg) egy titokzatos figura, aki valamilyen rejtélyes gonosszal kerül kapcsolatba, és így az események közepébe csöppen.


Sol
Sol (Lee Jung-jae) egy bölcs, nagy tiszteletnek örvendő, nagy hatalmú Jedi Mester, akinek a történet idején egy belső konfliktussal kell megküzdenie.


Indara
Indara (Carrie-Anne Moss) egy kiemelkedő fizikai és mentális képességekkel bíró Jedi Mester.


Kelnacca
Kelnacca (Joonas Suotamo) egy magányos, elkülönült életet élő vuki Jedi.


Vernestra
Vernestra Rwoh (Rebecca Henderson), a miriali Jedi Mester a Star Wars-irodalom rajongóinak ismerős lehet, hiszen szerepelt több kötetben, így A bátorság próbájában, A Jedik fényében, a Lopakodó árnyakban és A Köztársaság Fénykora képregényben is, amelyekben az olvasók végigkövethették, hogyan válik Padavanból Lovaggá.


Yord
Yord (Charlie Barnett) egy Jedi Lovag, aki a Jedi Templom egyik őre. Jellemző rá, hogy mindig igyekszik túlteljesíteni, és annyira ragaszkodik a szabályokhoz, hogy ez el tudja homályosítani az elméjét.


Jecki
Jecki (Dafne Keen) egy fiatal, félig ember, félig theelin Jedi Padavan, aki kifejezetten koraéretten és nyugodtan viselkedik.


Qimir
Qimir (Manny Jacinto) egy volt csempész, aki immár szokatlan dolgokkal üzletelő kereskedőként keresi a kenyerét.


Aniseya
Aniseya Anya (Jodie Turner-Smith) egy boszorkányszekta vezetője, akik ragaszkodnak függetlenségükhöz, hitükhöz és erejükhöz.

A főbb szereplőgárdához tartozik még a Trónok harcából ismert Dean-Charles Chapman, aki fel is tűnt az előzetesben, ugyanakkor a karakterét nem nevezték meg, viszont úgy látszik, egy Padavan lesz:

Dean Charles Chapman
Hagyatek Banner Uj Fekvo 1460x684 B

A Szerzőről

SonOfMurglak

SonOfMurglak

"But I can be mouthy, because you know, what are they gonna do, fire me?"
A Szerző cikkei

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000

Hirdetés

Darth Bane Trilogia Allo