Anakin szelleme is tervben volt a VIII. részhez

anakin_luke_ghost.jpg

A Folytatás Trilógiával kapcsolatban a rajongók egyik előzetes kérdése az volt, hogy visszatérnek-e a filmekre az Erő-szellemek, akiket A Jedi visszatér végén láttunk, és ha igen, akkor mind-e? Erre a választ 2019 decemberére kaptuk meg végérvényesen, hogy kísértet formájában csak Yoda mester tűnt fel Az utolsó Jedikben az öreg Luke Skywalker előtt. A IX. részt érintő nagy várakozás közepette egy Anakin Erő-szellem is beszédtéma volt a nézők körében, de végül egy Han Solo látomással operált a J. J. Abrams által rendezett saga-zárófilm, illetve Anakin (Hayden Christensen visszatérésével) és a többi különböző Jedi hangja is hallható volt a végjáték alatt.

A VIII. részt dirigáló Rian Johnson a napokban egy twitter-bejegyzés formájában elárulta, hogy egy ideig Yoda mester helyett Anakin Erő-szellemének feltűnése volt tervbe véve, ám a rendező elvetette ezt az ötletet a Jedi-írásokat rejtő fa felgyújtásának jelenetében. Johnson ezt azzal indokolta, hogy Luke-nak igazából Vaderrel volt kapcsolata Anakin helyett, ami komplikáltabbá tenné a dolgokat, mint amit a filmbeli pillanat megenged, és szerinte ehelyett Yoda tűnt a jobb választásnak oda. (A direktor ezen kívül egy másik twitter-bejegyzésben azt is elárulta, saját ötlete a VIII. rész címe.)

 

Anakin Skywalker Concept Art Star Wars Vii Force AwakensAz ébredő Erő világa című forráskönyvből kiderül ugyanakkor, hogy Abrams az előzetes tervek szerint egy Anakin-Vader hibrid Erő-szellem is el volt képzelve a VII. részhez, ami a karakter kettős váltakozását hivatott ábrázolni a sötét és a világos oldal között. (A rengeteg érdekességet és koncepciót tartalmazó képes és információs könyvet most 70 százalék akcióval megvásárolhatjátok a Szuikts-tól.)

 

A Legendák univerzumból egyébként 1 eset ismert, amikor Luke apjának Erő-szelleme megjelenik az ifjú Jedi előtt, az eredeti Star Wars képregény egy 1984-es számában. Illetve a Jedi Akadémia könyvsorozatban a néhai Sith-nagyúr Exar Kun egy Erő-vízióban is manifesztálódik Anakin képében. Másik gyermeke, Leia számára is megmutatja magát a Különbéke című könyvben, hogy megbocsátást nyerjen tőle, de Organa ezt keményen visszautasítja, mivel még erősen benne élnek apja sötét tetteinek emlékei. Majd A Tatuin szelleme című könyvben mérséklődik Leia megítélése Anakinról, olyannyira, hogy harmadik gyermekét őróla nevezte el a megváltására való tisztelettel.

(A borítókép forrása a direct.com cikkéből való.)

A Szerzőről

owokaleyo1992

owokaleyo1992

"To defeat an enemy you must know them. Not simply their battle tactics, but their history, philosophy, art." - Grand Admiral Thrawn
A Szerző cikkei

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000

Hirdetés

Darth Bane Trilogia Allo