Akár játékban is megvalósulhatott volna a VII. rész

ben_skywalker_star_wars_legends.jpg

Még a 2012-es tulajdonosváltás előtt számos koncepció fogant meg az akkoriban még 6 film továbbmesélésére. George Lucas több elképzeléssel számolt, főgonoszként visszatért volna Darth Maul új tanítvánnyal az oldalán, vagy egy egészen más megközelítéssel a Whillek is nagyobb szerepet kaptak volna. Kevésbé ismert tény, hogy ezeken felül nem csak a filmes platform volt versenyben, hanem egy játék is.

Images Jmaison Star Wars Games TFU Shadows Of The SithA LucasArts-nál 2004-ben, azaz még A Sith-ek bosszúja elkészülése előtt ötletként felvetették a Star Wars: Episode VII: Shadows of the Sith című játékot, miután elvégeztek egy piackutatást, amely felmérés eredményeként a játékosok leginkább Erő-használók bőrébe bújva szeretik a konzol/számítógép előtt eltölteni a szabadidőt. A 7. részként aposztrofált játék a most már Legendáknak nevezett kánonba is belesimult volna, amiben Luke Skywalker és Mara Jade fiát, Ben Skywalkert irányítva kell a sötét és világos oldal között pengeélen táncolva és addig még soha nem látott Erő-képességeket megtanulva kell szembeszállnia a sötét oldalra áttért unokatestvérével Darth Caedussal, azaz Jacen Solóval, akit végül testvére, Jaina győzött le a 2008-as Legacy of the Force: Invincible regényben, tehát Caedus sorsa még 4 évet váratott magára akkor. Mindezek ellenére a 2015-ös Az ébredő Erő szintén egy sötét oldalra áttért Solo-gyermeket szerepeltet, illetve új Erő-képességek is megvalósultak, az Erő-dermesztéssel kezdve, az Erő-diádok közti tárgy-teleportálásig.

 

Haden Blackman USE THISW. Haden Blackman, a LucasArts kreatív igazgatója és a játék ötletgazdája később elmondta pár évvel ezelőtt a cinelinx.com-nak nyilatkozva, hogy a Shadows of the Sith bár kapott egy logót, de a korai szakaszban elhalt az ötlet, és végül a 2008-as The Force Unleashed című játékba olvadt bele, ami nem sokkal azután egy második részt is kapott, amit Blackman rendezett, sőt a két játékhoz kapcsolódó képregényadaptációkat is ő írta, ám ez volt utolsó munkája a cégnél, ahonnan 13 év után távozott. A Shadows of the Sith játék logóját a Rogue Leaders: The Story of LucasArts című referenciakönyvben fedték fel több egyéb címmel egyetemben, és Blackman elmondása szerint több tucat idejekorán elvetett játékötletet hoztak össze 6 hónap leforgása alatt, egyike volt a Shadows of the Sith, amihez koncepciós rajzok is készültek. Blackman elárulta, hogy a felvetések közül inkább a Scum and Villainy című fejvadászjátékra összpontosított leginkább, de ez a projekt is a tervezőasztalon végezte.

 

Haden Blackmannek több képregényt, könyvet és játékot köszönhetünk, többek között informatív forráskönyveket, Köztársaság képregényeket, Mesék képregényeket, részt vett a Baljós árnyak játékadaptáció, a Battle for Naboo, a Starfighter, a Bounty Hunter, a Galaxies MMORPG elkészítésében is, de még a The Force Unleashed elkaszált harmadik része is a nevéhez fűződik.

Images Jmaison Star Wars Games TFU 1375102310 Star Wars Games 768x576


A Szerzőről

owokaleyo1992

owokaleyo1992

"To defeat an enemy you must know them. Not simply their battle tactics, but their history, philosophy, art." - Grand Admiral Thrawn
A Szerző cikkei

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000

Hirdetés

Darth Bane Trilogia Allo