Ahsoka: Van egy apró utalás Landóra is

lando_rebels.png

A többi Star Wars-sorozathoz hasonlóan az Ahsoka is tartalmazott utalásokat más művekből. Thrawn főadmirális és Anakin Skywalker ismertségének részletei például a Timothy Zahn által jegyzett Thrawn-könyvekig nyúlnak vissza, az éjnővér Talzin anya kardja pedig A klónok háborúja nézői számára nem újkeletű dolog, illetve élőhalott rohamosztagosokról is olvashattunk már a Halálosztag című horror-regényben.

Sabines Room Easter Eggs Puffer Pig D9732473Egy apróbb, nehezebben észrevehető kapcsolatot tárt fel a StarWars.com, ami nem mással, hanem Lando Calrissannal hozható szóba. Az első részben, Sabine toronybeli lakhelyén egy graffiti árulkodik mementóként egy bizonyos kalandjukról, ami a Lázadók első évadában történt meg. A mandalori lány által felrajzolt falfirka egy pukkancs malacot ábrázol, ami egy Landóval kötött megállapodás tárgya volt. Mivel a jószág képes kiszagolni bizonyos ásványokat a földből, a bányászok számára igazán nagyra becsült tényezőnek számít az állat, és Landónak is ez volt a terve a pukkanccsal, amit a Szellemmel csempészett a Lothal bolygóra. A malac egyik legfőbb tulajdonsága, hogy ha az állat megijed, akkor eredeti méretének többszörösére fújja fel magát, akadt is ebből incidens az animációs sorozatban.

 

Ugyan Lando hús-vér valójában nem is tűnt fel a sorozatban, a kánon szerint néhány évvel az Ahsoka első évada után alapít családot, és születik meg lánya, Kadara Calrissian, akit 2 éves korában elrabol az Első Rend. A Sithek árnyéka című regény göngyölíti fel az elveszett gyermek utáni kutatást Luke Skywalker segítségével, ami egy vaskos kiegészítőként is funkcionál a Skywalker kora című filmhez. És a dolgok jelenlegi állása szerint Donald Glover és testvére írja a Landóról szóló sorozatot, aminek bemutatási ideje egyelőre még ismeretlen.

Hagyatek Banner Uj Fekvo 2000x1000 B

A Szerzőről

owokaleyo1992

owokaleyo1992

"To defeat an enemy you must know them. Not simply their battle tactics, but their history, philosophy, art." - Grand Admiral Thrawn
A Szerző cikkei

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000

Hirdetés

Darth Bane Trilogia Allo