Ahsoka: Így magyarázható a titokzatos Inkvizítor kiléte

ahsoka_inquisitor_marrok.png

Az élőszereplős Ahsoka sorozat meglepetés karaktere egy új Inkvizítor, akinek a személyével kapcsolatban több rajongói teória született, amelyek azonban tévesnek bizonyultak. Kaptunk azonban némi utalást arra vonatkozóan, hogy mégis hogyan kerülhetett ő a képbe (figyelem, a cikk a folytatásban az Ahsoka 4. részével kapcsolatos spoilert tartalmaz!)

A birodalmi Inkvizítorok az új Star Wars-kánonban először a Lázadók animációs sorozatban jelentek meg, majd a második Darth Vader-képregényfolyamban ismerhettük meg jobban a szervezetüket. Azóta már több különféle Star Wars-projektben feltűntek, egyikük pedig már saját könyvet is kapott (ez a regény várhatóan hamarosan magyarul is megjelenik). Mostanra már több mint egy tucat birodalmi Inkvizítort ismerhettünk meg, és a sorukat tovább növeli Marrok, aki az Ahsokában mutatkozott be.

Bár rajongói részről felmerült, hogy a nem túl bőbeszédű, és arcát állandóan sisakja mögé rejtő figura a The Force Unleashedből ismert Starkiller, esetleg maga Ezra Bridger lehet, végül is egyik elmélet sem nyert megerősítést. Ellenben amikor Ahsoka végzett Marrokkal, akkor visítást hallunk, a sebéből pedig sötétzöld füst száll fel, és amikor összeesik, láthatóan vékonyabb a karja, mintha csak a csontja maradt volna meg. A visító hang és a zöld füst egyértelműen az Éjnővérek mágiájára utal, így a legvalószínűbb az, hogy Marrok egy néhai Inkvizítor, akit Éjnővér-varázslattal élesztettek újra (jó eséllyel maga Morgan Elsbeth felel a holttest életre keltéséért). Az öltözete némileg hasonlít a Lázadókban szereplő Nyolcadik Fivérére, így nem zárható ki, hogy egészen konkrétan az ő testét használták a boszorkánysághoz.

Az, hogy Marrok egy felélesztett Inkvizítor, egyúttal magyarázza azt is, miért mondja azt Tarkin az Egy új reményben, hogy Vader az "ősi vallás" utolsó képviselőjének; ami egyértelműen arra utal, hogy a Birodalom vezetése akkor már nem tudott életben lévő Inkvizítorról.

Hagyatek Banner Uj Fekvo 1460x684 B

A Szerzőről

SonOfMurglak

SonOfMurglak

"But I can be mouthy, because you know, what are they gonna do, fire me?"
A Szerző cikkei

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000

Hirdetés

Darth Bane Trilogia Allo