728x79_szukitshu_banner_001.jpg

A VIII. rész regényváltozatából kiderül, volt-e Luke-nak felesége

Last_Jedi_Novel_Luke_Skywalker_Wife_Mara_Jade.jpg

Március 6-án jelenik meg Amerikában Az utolsó Jedik regényadaptációja Jason Fry írásával, és rögtön a könyv elején, már a prológus első sorától kezdve kiderül egy olyan dolog Luke Skywalkerrel kapcsolatban, ami már jó ideje foglalkoztatja a rajongók fantáziáját.

Mondani sem kell, erős spoilerek következhetnek a könyvből.A Redditen egy felhasználó, OnNomAnor kiposztolta Az utolsó Jedik könyvváltozatának legelső oldalát. A legelső mondatnál szerepel a fentebb említett ominózus érdekesség:

Luke Skywalker a Tatuin lehűlő homokján állt, jobbján a feleségével.


Mielőtt még beleélnénk magunkat ebbe az információba, a felhasználó bejelentette, hogy ez csak egy álomjelenet, és hogy Luke sosem házasodott meg: “Ez egy rövid "mi lett volna, ha" hangvételű jelenet lett volna”.


A Star Wars Legendák univerzumból tudjuk, hogy Luke-nak számos kapcsolata volt, és végül ellenségét, Mara Jade-et vette el, akitől született egy gyerekük, Ben Skywalker. Viszont az új Kánon bevezetésével közel sem volt biztos, hogy Luke élete hasonló irányba megy, mivel már az eddigi ismereteink szerint is nagyban különbözik a két sors egymástól.


Ami még fontos, hogy ebben a jelenetben Luke feleségét Camie-nek hívták. A keményebb fanok tudhatják, hogy ez Luke egyik legjobb barátjának neve a Tatuinról, aki az Egy új remény egyik kivágott jelenetében szerepelt. Ez azt jelenti, hogy az álomjelenet egy olyan alternatív valóságot vázol fel, amiben Luke továbbadja R2-D2-t és C-3PO-t a Birodalomnak, és sosem válik Jedivé.


Érdekesség, hogy Camie Loneozner megformálóját, Koo Starkot eredetileg Leia hercegnő szerepére szánta George Lucas, ha Carrie Fisher nem tudta volna vállalni a szerepet.Forrás: starwarsnews.net


Az utolsó Jedik regényváltozata több ponton kapcsolódik a Star Wars-kánonhoz, ennek a témának egy külön cikket is szenteltünk, amit itt olvashattok el.

A folytatás, a Skywalker kora filmregénye pedig szintén tartalmaz kimaradt részeket, ezekről itt olvashattok bővebben.

A Szerzőről

owokaleyo1992

owokaleyo1992

"To defeat an enemy you must know them. Not simply their battle tactics, but their history, philosophy, art." - Grand Admiral Thrawn
A Szerző cikkei

15 Hozzászólás

 • Steery
  2018 febr 25 : 16:10
  Beküldte: Steery

  Lukekal eleinte elég mostohán bántak a szerzők az apokrif írásokban, azaz nehezen tudott becsajozni. Mintha az erő használata nem megkönnyítené a dolgát a nők fejének elcsavargatásában, hanem megnehezítené. Pedig ha ismeri az elmetrükköt, simán megkaphat és megtarthat bárkit, ugye...

  1 1
 • owokaleyo1992
  2018 febr 25 : 16:17
  Beküldte: owokaleyo1992

  Luke nem az a karakter, aki így visszaél a hatalmával.

  3 0
 • KaleeshDemiGod
  2018 febr 26 : 22:25
  Beküldte: KaleeshDemiGod

  Szintén nem az a fajta karakter, akiben felvetülne a gondolat, hogy álmában végezzen a saját unokaöccsével, mert megérezte benne a növekvő sötétséget! Várjunk csak egy percet...

  2 2
 • owokaleyo1992
  2018 febr 27 : 07:20
  Beküldte: owokaleyo1992

  Ezt az "apokrif" (Legends) írásokra mondtam. De amúgy is teljesen más eset, amit írsz, de még ezzel együtt sem tudnám elképzelni róla, hogy nők elcsábítására használná fel a hatalmát.

  1 0
 • Darth Law
  2018 febr 27 : 17:02
  Beküldte: Darth Law

  Figyelj, felfogtuk, hogy nem tetszett a 8. rész. Komolyan. De nem kell minden egyes kommentedben újra és újra kihangsúlyozni ezt.

  Egyébként meg simán olyan karakter. Azért, mert a Legendák vonalon nem olyan volt, egy dolog. De az, hogy megkísérti a sötét oldal nem karakteridegen. Az OT-ben többször is felelőtlen, nem hallgat senkire csak magára, akaratos, önfejű... sőt helyenként egyenesen hülyén viselkedik. Vadert, aki a saját apja, kis híján megöli, de ahogy ott, az új filmben is az utolsó pillanatban visszafordul a sötétségtől. Szerintem ebben van az ereje. Ha lesújt, akkor valóban karakteridegenné vált volna. De ugye a Jediben elhajítja a kardját, itt pedig kimondja, hogy ez az egész múló gondolat volt csupán, és amilyen gyorsan jött, olyan gyorsan elszállt, szégyent hagyva maga után.

  1 1
 • KaleeshDemiGod
  2018 febr 27 : 22:51
  Beküldte: KaleeshDemiGod

  "Az OT-ben többször is felelőtlen, nem hallgat senkire csak magára, akaratos, önfejű... sőt helyenként egyenesen hülyén viselkedik."//////És tudod, miért viselkedett úgy?//////Mert mindenki, aki valaha körülvette, akiket ismert, szeretett és aki iránt valamiféle csodálatot érzett, az mind MEGHALT! A IV. részben csak 4-et veszített el a szerettei közül, és ebből 2-t csecsemőkora óta ismert.És most csodálkozzak azon, hogy nem hallgat senkire? Talán, mert mindent megtesz azért, hogy az új barátai ne haljanak meg idejekorán, még akkor is ha ezáltal, pl. saját magát sodorja veszélybe?//////A legjobb barátjának és a húgának közös gyerekét akarta álmában meggyilkolni, de semmi gond, hisz "múló gondolat volt csupán".//////És itt nem azon van a hangsúly, hogy nem tette meg, hanem azon, és ETTŐL válik a jelenetben szereplő minden egyes tette/szándéka rendkívül karakteridegenné, hogy egyáltalán FELMERÜLT benne a orvgyilkosság gondolata a beszélgetés helyett! Mert akárhogy is nézzük, ez orvgyilkosság lett volna.//////Miért nem próbált meg vele beszélgetni, ahelyett, hogy perverz nagybácsi módjára áll az unokaöccse ágya mellett, mikozben nagyban vizsgálgatja az elméjét? Miért nem faggatta ki, mit érez, mi jár a fejében, valamint, hogy mit tehet esetleg ellene?//////De minek megpróbálni beszélni vele?//////30 évvel korábban Kylo nagyapját próbálta meg rábeszélni, hogy átálljon, és csak akkor javult meg mikor már majdnem megölte!////// Helyette játsszunk el a gondolattal, hogy a saját unokaöcsémet meggyilkolom álmában!//////És tudod, miért támadt rá az apjára olyan nagy haraggal? Mert felállt annak eshetősége, hogyha sikeresen átállítja a Sötét Oldalra az EGYETLEN ÉLŐ ROKONÁT, akit (ha sikeres és rendkívül alapos Sith kiképzést kap, ami után már nincs visszaút a számára) más megoldás híján meg kellett volna ölnie!//////És tudod miért hajította el a kardját?//////Mert az apja levágott mesterséges kezének csonkjáról eszébe jut a sajátja, és az, amit a barlangban látott, hogy mi lesz az ő sorsa is, ha nem tud ellenállni a Sötétség csábításának!////// Ráadául meg sem próbálta helyrehozni a saját hibáját.//////Nem akarsz több Jedit kiképezni? Oké, mind meghalt, nagy tragédia, megértjük.//////De amit elszúrtál, azt hozd helyre!//////Mert ezzel a hibáztam-szóval- sz@rjunk-a-Jedi- Rendre,-a- tanításaira,-a- tetteink- következményeire,- majd-vonuljunk- félre-a-világtól- így-nem-kell- szembesülnünk- mindazzal-a- szenvedéssel-és- fájdalommal,-amit- emitt-a-húgom-és-a- legjobb-barátom- fog-érezni,-majd- bújdossunk-el-a- legelső-Jedi- templomnál,-csak- mert hozzáállással... na ezzel vált karakteridegenné "Az Utolsó Jedik"-es Luke.

  2 0
 • Darth Law
  2018 febr 28 : 08:57
  Beküldte: Darth Law

  Klassz. Köszi az infókat, eddig ezeket nem tudtam az OT-s filmekről.....

  Én részemről befejeztem, mert igazából kár ezen vitázni. Te úgysem tudsz meggyőzni engem, én meg téged. Szerinted karakteridegen, szerintem nem. Neked nem tetszett a film, nekem igen. De azért mert nem tetszett, nem kell minden egyes ******** kommentbe beleírni a problémáidat, mert rohadt unalmas ezeket olvasni minden TLJ-hoz köthető hír alatt.

  0 2
 • KaleeshDemiGod
  2018 febr 28 : 19:52
  Beküldte: KaleeshDemiGod

  Szóval... mostantól, ha valamivel nem értek egyet, akkor ne is próbáljam meg kifejteni, és elmondani, hogy mi a bajom vele, mert a véleményem esetleg különbözni fog másokétól, és/vagy ezzel megzavarhatom mások böngészési élményeit.
  Mostantól minél inkább azon leszek, hogy csak azt írjam, amit másik is írnak/írnának..

  1 0
 • Darth Law
  2018 márc 02 : 13:47
  Beküldte: Darth Law

  Nem ezt mondtam. Ne forgasd ki.

  0 1
 • KaleeshDemiGod
  2018 márc 02 : 15:12
  Beküldte: KaleeshDemiGod

  "...De azért mert nem tetszett, nem kell minden egyes ******** kommentbe beleírni a problémáidat, mert rohadt unalmas ezeket olvasni minden TLJ-hoz köthető hír alatt." (2018 febr 28 : 08:57)

  Akkor áruld már el, légy szíves, hogy mit akartál ezzel a fenti mondattal mondani?
  De nyugi, válaszolni már nem fogok rá, mert tudom, hogy milyen "rohadt unalmas ezeket olvasni".

  1 0
 • RacerX
  2018 febr 26 : 11:12
  Beküldte: RacerX

  A Jedik örökösében majdnem összejött neki...

  0 0
 • KaleeshDemiGod
  2018 febr 26 : 22:20
  Beküldte: KaleeshDemiGod

  Huuuuuurrá...

  0 0
 • owokaleyo1992
  2018 febr 28 : 09:26
  Beküldte: owokaleyo1992

  Mondjuk én is úgy érzem, hogy Luke-nak kutya kötelessége lett volna Ben után menni a tragédia után. Viszont erre van még remény Han és Leia ep7-es szóváltásaiból. "Mit tehetnék, ha Luke-nak sem ment?" Ez jelentheti azt, hogy megpróbálta jóvátenni a hibáját, és nem automatikusan vonult száműzetésbe.

  2 0
 • Blade
  2018 febr 28 : 19:36
  Beküldte: Blade

  Ez való igaz remélem JJ SEM felejtette el ezen mondatot.

  1 0
 • pityesz
  2018 febr 28 : 21:33
  Beküldte: pityesz

  Szerintem KaleeshDemiGod tökéletesen kifejtette mondanivalóját, nem értem, hogy miért nem lehet negatív, vagy a többségtől eltérő véleményt mondani, főleg ha normálisan van kifejtve.Amúgy nekem még mindig Mara Jade, Luke felesége és nem érdekel, hogy nem kánon.Visszanéztem a hozzászólások dátumait, úgy látom nincsenek dátum szerinti rendes sorrendben.

  2 0

Hirdetések

300x279 szukitshu banner 001

 Ezen a napon történt...

A mai napon semmilyen esemény nem történt.

Online

 • Vendégek: 9
 • Tagok: 0
 • Összes tag:498
 • Legújabb:BaniKing
 • Legtöbb online:441
  Vendégek: 441 Tagok: 0 ekkor: 2019 november 18 hétfő - 23:44:57