A VIII. rész regényváltozatából kiderül, volt-e Luke-nak felesége

Last_Jedi_Novel_Luke_Skywalker_Wife_Mara_Jade.jpg

Március 6-án jelenik meg Amerikában Az utolsó Jedik regényadaptációja Jason Fry írásával, és rögtön a könyv elején, már a prológus első sorától kezdve kiderül egy olyan dolog Luke Skywalkerrel kapcsolatban, ami már jó ideje foglalkoztatja a rajongók fantáziáját.

Mondani sem kell, erős spoilerek következhetnek a könyvből.



A Redditen egy felhasználó, OnNomAnor kiposztolta Az utolsó Jedik könyvváltozatának legelső oldalát. A legelső mondatnál szerepel a fentebb említett ominózus érdekesség:

Luke Skywalker a Tatuin lehűlő homokján állt, jobbján a feleségével.


Mielőtt még beleélnénk magunkat ebbe az információba, a felhasználó bejelentette, hogy ez csak egy álomjelenet, és hogy Luke sosem házasodott meg: “Ez egy rövid "mi lett volna, ha" hangvételű jelenet lett volna”.


A Star Wars Legendák univerzumból tudjuk, hogy Luke-nak számos kapcsolata volt, és végül ellenségét, Mara Jade-et vette el, akitől született egy gyerekük, Ben Skywalker. Viszont az új Kánon bevezetésével közel sem volt biztos, hogy Luke élete hasonló irányba megy, mivel már az eddigi ismereteink szerint is nagyban különbözik a két sors egymástól.


Ami még fontos, hogy ebben a jelenetben Luke feleségét Camie-nek hívták. A keményebb fanok tudhatják, hogy ez Luke egyik legjobb barátjának neve a Tatuinról, aki az Egy új remény egyik kivágott jelenetében szerepelt. Ez azt jelenti, hogy az álomjelenet egy olyan alternatív valóságot vázol fel, amiben Luke továbbadja R2-D2-t és C-3PO-t a Birodalomnak, és sosem válik Jedivé.


Érdekesség, hogy Camie Loneozner megformálóját, Koo Starkot eredetileg Leia hercegnő szerepére szánta George Lucas, ha Carrie Fisher nem tudta volna vállalni a szerepet.



Forrás: starwarsnews.net


Az utolsó Jedik regényváltozata több ponton kapcsolódik a Star Wars-kánonhoz, ennek a témának egy külön cikket is szenteltünk, amit itt olvashattok el.

A folytatás, a Skywalker kora filmregénye pedig szintén tartalmaz kimaradt részeket, ezekről itt olvashattok bővebben.

A Szerzőről

owokaleyo1992

owokaleyo1992

"To defeat an enemy you must know them. Not simply their battle tactics, but their history, philosophy, art." - Grand Admiral Thrawn
A Szerző cikkei

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000

Hirdetés

Darth Bane Trilogia Allo