A The Bad Batch megválaszolt egy Zsivány Egyes-kérdést

warmantle.png

A Lucasfilm Animations új animációs sorozata, a The Bad Batch első részeiben több hivatkozást fedezhettünk fel a korábbi művekre. Pontosabban szólva az első részben Depa Billaba halála és Kanan elmenekülése nem zajlott egy hullámhosszon a Kanan képregénnyel, ezzel pontatlanságot okozva a kánonban, de a második részben a The Mandalorian második évadában debütáló kódlánc azonosító köszönt vissza.

 

A múltkori harmadik epizód ugyancsak egy fontos műből, a Zsivány Egyesből merített. A Saga sorszámozott epizódjaitól különálló film vége felé, amikor Jyn Ersóék betörnek a Birodalom terveinek tárolójába a Scarifen, a Halálcsillag tervei között ott volt többek között a Véres Karom, Prizma Halmaz és a Fekete Szablya, azaz a Sötétkard projekt. Ezek közül a Véres Karommal kapcsolatban tudtuk meg, mit is takar a résznek köszönhetően, és az első hallással szemben nem egy szuperfegyverről van szó: a Birodalom tervei a klónok lecserélése sorkatonákra, azaz rohamosztagosokra, aminek végrehajtásáért Rampart admirális lesz a felelős.

A terv szerint a klónokkal képeztetnek ki elit katonákat, hogy ők a jövő rohamosztagosairól gondoskodjanak, mielőtt még a mesterséges úton előállítottakat "nyugdíjba" küldik. Rampart az aktuális részben már elő is állt egy csapattal, kiknek vezetőjének a 99-es klón osztag korábbi tagja, Crosshairt nevezték ki. A Birodalomhoz való hűség garanciáját a besorozottaktól halljuk, miszerint az új rezsim megélhetést, kenyeret és lakhatást biztosít számukra, amiket ezzel szemben a Köztársaság nem nyújtott. Ennek a lehetőségnek az árnyoldalát is bemutatta az epizód, amikor ártatlan civilek megölése volt a parancs.

Kamino Bad Batch

 

Tarkin az előző részekben rámutatott, hogy a Kaminón létrehozott klónok túl drágák, illetve a galaxisból besorozott egyénekkel sokkal többet el tudnak érni, ezért ezzel a költséghatékonyabb módszerrel igyekeznek majd fenntartani a rendet a galaxisban. A klónozóknak persze ez a folyamat nem igazán tetszik, ezért egy tetszetősebb kísérlettel akarnak előállni a birodalmi megbízóiknak, amihez feltehetőleg Omega kell. Ezt alátámasztani látszik a Katalizátorban, a Zsivány Egyes előzményregényében először említett Omega Jel projekt elnevezése, amiről eddig semmit nem tudunk.

A Szerzőről

owokaleyo1992

owokaleyo1992

"To defeat an enemy you must know them. Not simply their battle tactics, but their history, philosophy, art." - Grand Admiral Thrawn
A Szerző cikkei

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000

Hirdetés

Darth Bane Trilogia Allo