A Sólyom eredetéről is lett volna szó a IX. részben

skywalker-kora-vegso-elozetes.png

A Skywalker kora története és koncepciója több változáson is átesett a készítés alatt. Colin Treworrow forgatókönyvírói munkájának elvetése után a J. J. Abrams által rendezett végleges film egészen máshogy festett, mint ahogy a kezdeti elképzelések mutatták. A Saga záróepizódjából, mint a többi filmből is, több jelenet is kimaradt, például Kylo Ren és az elfogott Csubakka közti jelenet, amit le is forgattak, de egy Ren és Rey közti tatuini összecsapás koncepciója se ment át a rostán.

 

Most egy újabb elvetett darabka merült fel. Phil Saunders művész az ArtStation fiókján felfedett egy koncepciós rajzot a Skywalker korához, és Saunders a képaláírásban fel is vázolja, hogy mik voltak a tervek ezzel. A forgatókönyv korai szakaszában Rey felkereste a Millenium Falcon eredeti tervezőjét egy szerszám alkatrész megtalálásának reményében, amivel megállíthatnák az Első Rend armadáját. A szerep eljátszására a most 86 éves Judi Dench (Szerelmes Shakeshpeare, 007 - Skyfall, Aranyszem, Egy botrány részletei) szerepelt a kívánságlistán. Rey egy másik sivatagbolygón talált volna rá, otthona pedig egy látványos plató tetejébe faragva állt.

Phil Saunders Trx 180312 0000 Shipbuilderslivingspace V2 Phsa

 

Nos, ez az elképzelés egy egészen más történetbe illett volna bele, mint amilyen a IX. rész lett. Annyi talán megállapítható, hogy ebből a sivatagbolygóból lehetett később a Pasaana, ahol hőseink Landóval futnak össze, illetve a keresett tárgy a későbbi Sith útkeresőt helyettesítette volna. Az Art of The Rise of Skywalker művészkönyv szerint a hajóépítő karaktere Rey múltjának részese volt a Jakkuról, és menedéket nyújtott volna hőseinknek. A történet eredeti verziójában Poe-t fűszercsempészek rabolják el és Kylo Ren végül megtalálta, majd megölte volna Dench karakterét, ami egy párbajba torkollott Rey és a legfőbb vezér között. Néhány rajz úgy festi le az összecsapást, hogy az a diádon keresztül zajlott le, ami végül a Kijimin történt meg a Skywalker korában, de elképzelhető az is, hogy a tatuini párbaj esett volna meg.

A Szerzőről

owokaleyo1992

owokaleyo1992

"To defeat an enemy you must know them. Not simply their battle tactics, but their history, philosophy, art." - Grand Admiral Thrawn
A Szerző cikkei

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000

Hirdetés

Darth Bane Trilogia Allo