A Rogue Squadron könyvekből és játékokból merít ihletet

Star_Wars_Rogue_Squadron_Logo.jpg

A Disney által lebonyolított Investor Dayen rengeteg Star Wars-projektről rántották le a leplet, a sorozatokon és animációs sorozatokon kívül egy vadi új, 2023-ban érkező Star Wars-filmről is tettek bejelentést: a Star Wars jövőjében, vagyis valószínűleg a IX. rész eseményei után játszódó Rogue Squadron pilótás filmet a Wonder Woman 1984 rendezője, Petty Jenkins fogja dirigálni.

A rendezőnő az IGN-nek adott interjújában már mesélt is élete álmának nevezett filmjét körbelengő terveiről, miszerint ez tulajdonképpen eredeti film lesz, vagyis nem adaptáció, viszont nagymértékben ihletet fog meríteni egyes könyvekből és videójátékokból.

 

Star Wars Rogue SquadronHa visszatekintünk a Star Wars Legendák univerzumba, 1998-ban került bemutatásra a film címével megegyező díjnyertes Rogue Squadron című játék, ami Lázadók Szövetsége kötelékében álló, Luke Skywalker és Wedge Antilles által irányított Zsivány Osztagra fókuszál, és az eredeti trilógia több neves csatáját is felöleli, köztük a hothi ütközetet is, de még a feltámasztott Palpatine császár visszatérésével járó veszedelembe is belecsöppenhetünk a Világpusztítók elleni küzdelemben a Mon Calamari bolygón. A Rogue Squadron ezek után még két folytatást is megélt, illetve a Battle for Naboo névre hallgató spin-off játékot is. Ám az sincs ezzel együtt kizárva, hogy a jelenlegi kánon játékaihoz is lehet köze a készülő filmnek, például a Battlefront II-höz, vagy az idén bemutatott Squadrons-hoz.

 

ZsivanykommandoHogy milyen Legendák könyvek szolgáltathatnak ötletforrásként, arról legelőször az X-szárnyúk könyvsorozat juthat eszünkbe, amiből itthon az első hat könyv meg is jelent, és javarészt A Jedi visszatér valamint a Thrawn-trilógia közt játszódnak. A történet központjában az új osztagot verbuváló Wedge Antilles és a szedett-vedett, ám szerethető új zsiványcsapat és lidérccsapat áll, akik a még gyerekcipőben járó és törékeny Új Köztársaságot védve veszik fel a kesztyűt a Birodalom megmaradt hadurai ellen. A kánon könyvei közül az Alphabet-osztag jöhet szóba esetleges kapcsolódási pontként, de felmerülhetnek emellett egyéb kötetek is, esetleg a Join the Resistance ifjúsági könyvek, vagy olyan történetek, amikben a Poe Dameron által vezetett Fekete Osztag, vagy éppen az ellenálló kém, Vi Moradi lép színre, akit a Phasma és a Fekete torony című regényekben ismerhettünk meg.

 

Nyilván ezen Legendák-alkotások közül csak egyes elemeket lehetne beemelni a filmbe, mivel egyrészt más idővonalban játszódnak, másrészt a régi és új kánon között is vannak lényeges eltérések, ami megakadályozná az egy az egyben adaptálást.

A Szerzőről

owokaleyo1992

owokaleyo1992

"To defeat an enemy you must know them. Not simply their battle tactics, but their history, philosophy, art." - Grand Admiral Thrawn
A Szerző cikkei

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000

Hirdetés

Darth Bane Trilogia Allo