728x79_szukitshu_banner_001.jpg

A Marvel felmondott Chuck Wendignek

wendig-.jpg

Az író a Twitteren közölte, hogy elküldték a Marveltől, így már nem ő írja meg a korábban beharangozott Shadow of Vader képregénysorozat 4-5. számait; valamint elárulta, hogy tervben volt még egy, egyelőre meg nem nevezett Star Wars projektje is, de így már értelemszerűen az sem fog megvalósulni. Wendig azt írta, hogy neki azt mondták, a döntés a Marvelnél született, nem a Lucasfilmnél/Disney-nél. Az indoklás szerint a Marvel már nem akarta tovább felvállalni az írót, aki első Star Wars-regénye, az Utóhatás megjelenése óta hadakozott a rajongókkal az interneten. Wendig szerint annak idején egyesek már a megjelenése napján lepontozták a regényét, azután pedig rendszeresen zaklatták őt, amiért a könyvtrilógiája egyik főszereplőjének egy meleg férfit tett meg. Az adok-kapok egyre jobban elmérgesedett, és Wendig is többször vulgárisan nyilvánult meg - ezt tartották elfogadhatatlannak a Marvelnél. Azt egyelőre nem tudni, hogy ez azt jelenti-e, hogy Wendig egyáltalán nem írhat Star Wars történeteket, regényeket se. Illetve a Shadow of Vader sorozat további sorsa is kérdéses.

A Szerzőről

SonOfMurglak

SonOfMurglak

"But I can be mouthy, because you know, what are they gonna do, fire me?"
A Szerző cikkei

17 Hozzászólás

 • Whuntak
  2018 okt 13 : 07:36
  Beküldte: Whuntak

  Én meg azt hittem azért dobták, mert pocsék regényeket írt...

  0 0
 • SonOfMurglak
  2018 okt 13 : 11:29
  Beküldte: SonOfMurglak

  Egyrészt a regényekhez a Marvelnek semmi köze, másrészt ha a munkájával lett volna bajuk, akkor az Utóhatás-trilógia után már nem is szerződtették volna másra.

  0 0
 • KaleeshDemiGod
  2018 okt 13 : 11:02
  Beküldte: KaleeshDemiGod

  [Linkelt tartalom]

  "Az indoklás szerint a Marvel már nem akarta tovább felvállalni az írót, aki első Star Wars-regénye, az Utóhatás megjelenése óta hadakozott a rajongókkal az interneten."

  Chuck egy rohadt nagy "felébredt, szélső-szélsőbalos" volt, így az is elég volt, ha ha az ember csak megemlítette Trump nevét, és Chuck máris begőzölt. Azt is tudni kell róla, ha az ember normálisan, okokkal fejtette ki, hogy mit és miért nem szeretett a "trilógiájában", még akkor is ha történetbeli eseményekről volt szól, először lehomofóbozta, aztán legalább kétszer elküldte az anyjába, majd blokkolta az illetőt. Még arra sem volt szükség, hogy ráírjanak Chuckra, már anélkül is blokkolt, akit csak ért.
  Nem fog hiányozni.

  0 0
 • SonOfMurglak
  2018 okt 13 : 12:04
  Beküldte: SonOfMurglak

  Az alapvető probléma, hogy nem is gondolta végig, mit vállal be azzal, hogy behoz egy meleg karaktert az SW-be. Az Utóhatás 1. részénél amúgy még tök háttérbe szorult a dolog, alig említés szintjén jelent meg csak. De persze a kritikák, amik ugye már előre megjelentek, ezt emelték ki, mert ennek van szenzáció-értéke, ezzel lehetett kattintást elérni, Wendiget is erről kérdezték, erre lett kihegyezve a legtöbb cikk a könyv kapcsán, ami kb. olyan reakciókat váltott ki egyesekből, mint a fekete rohamosztagos meg a női főszereplő. Ha Wendig erre nem volt felkészülve, akkor álomvilágban élt. Mindenesetre kezdettől látható volt, hogy nem tudja kezelni a helyzetet... Eleve nem kellett volna a valóban homofób megnyilvánulásokra se reagálnia, hisz csak a trollokat etette vele... Aztán meg beállt ebbe a sértett szerepbe, hogy ő a meg nem értett progresszív szerző, akit az alt-rightosok el akarnak hallgattatni, és aki nincs vele, az köcsög birodalmi... Az ilyen hozzáállásra valóban nincs szükség, mert ez nem segít a toxikus rajongók eltakarításában, inkább csak adja alájuk a lovat. Ettől függetlenül az Utóhatás-trilógiát én szeretem, tetszett, amit hozzáadott a kánonhoz. De Wendig személyéből már tényleg sok volt, hiányozni nekem se fog. El kell már engedni ezt a vitát. (Amúgy érdekes, ott van pl. Aphra, aki meg leszbikus... Nem nagyon olvastam róla, hogy ott bárki balhézott volna... vagy csak az író nem ment bele ilyen hülye és felesleges vitákba...)

  1 0
 • owokaleyo1992
  2018 okt 13 : 14:46
  Beküldte: owokaleyo1992

  Aphra leszbikus? Amúgy Sinjir egy tök jó karakter volt, jó szövegeket tolt, nem is zavart a nemi beállítottsága, csak a végére vált picit sokká, hogy minden második gondolata egy másik férfi körül forgott, hogy micsoda egy dög. De még ez is semmi ahhoz képest, mint ami a Bizonyos szemszögből egyik novellájában (asszem az egér droidosban) kiderül, hogy az egyik nagyon magas rangú birodalmi férfi is vonzódik a saját neméhez. Nincs kimondva, hogy kicsoda, de le lehet szűkíteni a kört, és én gyanítom a kilétét. Ami ebben a novellában történik, az már tényleg gusztustalan nekem is, pedig nem szoktam fejre állni az ilyen meleg sztoriktól. Nem is az a baj, hogy kiderül egy emberről, hogy meleg, hanem az, ahogy meg van írva, fogalmazva az egész: gyomorforgató és kellemetlenül érzi tőle magát az ember.

  0 0
 • SonOfMurglak
  2018 okt 13 : 18:09
  Beküldte: SonOfMurglak

  persze, hogy leszbikus... a voltcsaja Sana, a mostani csaja meg az a birodalmi tiszt, aki "üldözi" xD 13

  0 0
 • owokaleyo1992
  2018 okt 13 : 18:20
  Beküldte: owokaleyo1992

  Itt már senki se hetero? 13 01

  0 0
 • SonOfMurglak
  2018 okt 13 : 18:54
  Beküldte: SonOfMurglak

  azért még mindig kisebbségben vannak 13 01

  0 0
 • Blade
  2018 okt 13 : 18:36
  Beküldte: Blade

  Még csak a 2. kötet elejénél járok, de az egyik kedvenc karakterem. Mondjuk ezt most így olvasva elsőre eléggé meglepett.

  0 0
 • SonOfMurglak
  2018 okt 13 : 18:55
  Beküldte: SonOfMurglak

  Nem is derül ki egyből a dolog, csak majd később.

  0 0
 • Blade
  2018 okt 13 : 20:03
  Beküldte: Blade

  Kissé érvágás ez mert Jas Emarival eltudtam volna képzelni a közös jeleneteiket bírtam. Akkor ezért is utasítja el Emari közeledését az elsőbe.

  0 0
 • Steery
  2018 okt 14 : 16:02
  Beküldte: Steery

  Nekem nem tetszettek Wendig könyvei. És nem a homoszexuális szereplő miatt, hanem a történetek miatt.

  0 0
 • SonOfMurglak
  2018 okt 14 : 16:59
  Beküldte: SonOfMurglak

  igen, attól függetlenül is megosztó lett a trilógia. elég lassan építkezik, ami már eleve sokaknak nem fekszik, a közbeszúrt jeleneteket is utálták sokan. meg eleve sokan valami olyasmit vártak, mint a Thrawn-trilógia, de ugye itt nem a Luke-Han-Leia trió van a középpontban. stb. de hát nyilván ez szubjektív, hogy bejönnek-e a könyvei valakinek. azt csak Wendig szerette volna előadni, hogy akinek nem tetszenek, az homofób...

  0 0
 • KaleeshDemiGod
  2018 okt 14 : 19:52
  Beküldte: KaleeshDemiGod

  Jason Ward, a "makingstarwars.net" ről Chuck kirúgása után mindenkit felszólított a SW képregények bojkottálására.
  [Linkelt tartalom]

  Májusban még nagyban röhögcsélt az olyanokon és/vagy tett célzásokat olyanokra, akik kijelentették, hogy bojkottálni fogják a Solót.
  [Linkelt tartalom]

  Ó, az irónia.

  1 0
 • SonOfMurglak
  2018 okt 14 : 20:15
  Beküldte: SonOfMurglak

  Pont ez a baj a vonalas gondolkodással... Ha a másik csinál valamit, akkor azt kritizálják, amikor ők csinálják pont ugyanazt, az nem baj... Ha a másikkal történik valami, röhögnek, ha velük, akkor felháborodnak...
  Azo k az emberek háborodnak fel most a balosok (korábban Jamas Gunn, most meg Wendig) kirúgása miatt, akik röhögtek, amikor Roseanne Barrt rúgta ki a Disney... És fordítva, akik akkor felháborodtak, most röhögnek a markukba.

  1 0
 • KaleeshDemiGod
  2018 okt 14 : 20:30
  Beküldte: KaleeshDemiGod

  Na igen. Sokan manapság nem semmi kettős mércét alkalmaznak másokkal szemben.
  Roseanne- ról jut eszembe...
  [Linkelt tartalom]

  1 0
 • SonOfMurglak
  2018 okt 14 : 21:31
  Beküldte: SonOfMurglak

  Na, ez az irónia 13

  0 0

Hirdetések

300x279 szukitshu banner 001

 Ezen a napon történt...

A mai napon semmilyen esemény nem történt.

Online

 • Vendégek: 14
 • Tagok: 1
 • Összes tag:498
 • Legújabb:BaniKing
 • Legtöbb online:441
  Vendégek: 441 Tagok: 0 ekkor: 2019 november 18 hétfő - 23:44:57