A Lucasfilm megerősítette: új animációs sorozatuk jön

tales_fo_the_jedi.jpg

Már elég régen volt, de talán még vannak, akik emlékeznek rá, hogy még tavaly decemberben megírtuk: nagyon úgy néz ki, hogy újabb Star Wars animációs sorozat várható, amelynek címe Tales of the Jedi ("Jedi históriák") lesz. Akkor ez a hír úgy szivárgott ki, hogy felkerült a netre egy kép a Lucasfilm dolgozóinak szánt ajándékról, amelyen érkező projektek logói vannak.

A Lucasfilm azonban nem tett hivatalos bejelentést, a projektről – egészen mostanáig. Most viszont a StarWars.com-on megjelent az idei Star Wars Celebration rendezvényen lesz egy panel, amelyet a Tales of the Jedinek szenteltek, és a leírásban megerősítették, hogy animációs sorozatról van szó, emellett az is kiderült, hogy nem egy újabb folytatásos szériát kapunk, hanem antológiát, azaz a részei nem fognak egymáshoz kapcsolódni. Továbbá úgy néz ki, hogy (nem meglepő módon) Dave Filoninak is köze lehet a projekthez, ugyanis ő lesz a sorozatról szóló panel meghívott vendége (azért nem írnánk egyelőre biztosra, hogy tényleg részt vesz a készítésben, mert nincs feltüntetve a neve mellett, hogy alkotója, producere vagy esetleg írója lenne a sorozatnak.)

Tales Of The Jedi
Az új animációs sorozat témájáról egyelőre nem lehet tudni semmit. Maga a projekt neve egy 90-es években futott, hasonló című (és szinte ugyanilyen logójú) képregénysorozat idéz, amely a magyar változatban a "Jedi históriák" címet kapta, és évezredekkel az eredeti trilógia előtt játszódott. Mivel a Lucasfilm az új kánonban egy nem annyira régi érát, a Köztársaság Fénykorát építgeti éppen, így logikusabbnak tűnik, hogy ez az új Tales of the Jedi is akkor játszódjon, és a Sötét Oldalra fókuszáló Acolyte testvérsorozata (spinoffja?) legyen. De mivel különálló, nem szorosan kapcsolódó részei lesznek, az is benne van a pakliban, hogy ugrálni fognak az időben, és különböző korokban élt Jediket mutatnak be.

Nemrég egyébként A klónok háborúja, a Lázadók és a The Bad Batch zenéjét is szerző Kevin Kiner elhintette, hogy új animációs Star Wars-projekten dolgozik, így esélyesnek tűnik, hogy Filoni mellett ő is ott van a Tales of the Jedi alkotói csapatában, hiszen valószínűleg erre a szériára célzott (egyelőre ugyanis nem úgy néz ki, hogy több animációs sorozat is készülne, illetve a pletykált második Visions-évad zenéjét valószínűleg nem ő fogja szerezni, hiszen az elsőét sem ő jegyzi).


(A borítóképünk a Jedi históriák első kötetének fedőlapja, csak illusztráció!)

A Szerzőről

SonOfMurglak

SonOfMurglak

"But I can be mouthy, because you know, what are they gonna do, fire me?"
A Szerző cikkei

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000

Hirdetés

Darth Bane Trilogia Allo