728x79_szukitshu_banner_001.jpg

Lucas harmadik Star Wars-trilógiája a Whillekről szólt volna

george_lucas_star_wars_force_awakens.jpg

A rajongók körében állandó érdekes téma, hogy milyen lett volna a Folytatás-trilógia, ha a Star Wars atyja, George Lucas készíti el saját ötletei gyanánt. Régebben már összefoglaltuk, hogy a Disney-féle Folytatás-trilógia miben tért el az ő elképzeléseitől, most azonban egy újabb verzió látott napvilágot. Az alábbi George Lucas-idézetek a James Cameron's Story of Science Fiction című, az AMC-n futott sorozathoz kapcsolódó könyvből származnak.

[A következő három Star Wars film] egy mikroszkópikus lények lakta világba kalauzol el bennünket. De ennek a világnak a teremtményei nem úgy működnek, mint mi. Őket a Whilleknek neveztem el. És valójában a Whillek irányítják az univerzumot. Az Erőből táplálkoznak.

Ha nem adom el a céget, megcsinálhattam volna. De persze rengeteg rajongó utálta volna, mint a Baljós árnyakat és minden mást, de legalább az egész történet az elejétől a végéig el lett volna mesélve.


Hogy kik is ezek a Whillek? Nos, a kánonban a nevükkel már találkozhattunk a Zsivány Egyes: Egy Star Wars-történetben Chirrut és Baze által, ők voltak a Whillek Őrzői. Plusz a nemrég megjelent Bizonyos szemszögből című novelláskötetben is feltűnnek, ebből kiderül, hogy a filmek előtti sárga beúszó szövegek a Whill Krónikákból származnak, tehát az ő írásaik. Mindemellett A Sith-ek bosszúja egyik törölt jelenetében is, mégpedig akkor, mikor Yoda a Polis Massán meditáció közben Qui-Gon szellemével társalog, és utóbbi szerint az örök élet megvalósulása a Whillek Sámánjának köszönhető.

De itt egy régebbi bejegyzés George Lucastól az 1997-es Star Wars: The Annotated Screenplays című, forgatókönyveket, vázlatokat összefoglaló könyvből:

Eredetileg mással akartam elmeséltetni a történetet; volt valaki, aki az egész sztorit figyelemmel kísérte és lejegyezte, aki talán bölcsebb a történet középpontjában lévő halandó szereplőknél. Végül eldobtam ezt az ötletet, és a Whillek mögötti koncepciókat az Erőre változtattam. De a Whillek azon rengeteg feljegyzések, szállóigék és háttérinformációk részeseivé váltak, amiket a forgatókönyvekhez használtam fel; a történetek a Whill Krónikákból származnak.


Forrás: naboonews.wordpress.com

A Szerzőről

owokaleyo1992

owokaleyo1992

"To defeat an enemy you must know them. Not simply their battle tactics, but their history, philosophy, art." - Grand Admiral Thrawn
A Szerző cikkei

9 Hozzászólás

 • SonOfMurglak
  2018 jún 13 : 18:22
  Beküldte: SonOfMurglak

  na én egy ilyen filmért nem hullajtok könnyeket... a Whillek, mint az egészet elmesélő/hallgató lények Lucas-féle koncepciója nem jött be sose... oké, az SW egy űrmese... de nem örültem volna, ha a 3. trilógia azokról a lényekről szól, akik ezt az egészet mesélik...

  0 0
 • PAVideoStudio
  2018 jún 13 : 19:33
  Beküldte: PAVideoStudio

  Na, ettől már csak az lett volna a jobb, ha az utolsó film végén kiderül, hogy vki csak álmodta az egészet és felébred. XD

  2 0
 • owokaleyo1992
  2018 jún 13 : 21:09
  Beküldte: owokaleyo1992

  Hehe, enyhe Mindor árnyai utánérzés. Ott is majdnem ez volt a helyzet. 08

  0 0
 • Attila2
  2018 jún 13 : 19:58
  Beküldte: Attila2

  Hát,az érdekes lett volna ha ezt megcsinálja.
  Ehhez képest Jar-jar ésa midikloriánok bocsánatos bűnök lettek volna.

  0 0
 • SonOfMurglak
  2018 jún 13 : 20:22
  Beküldte: SonOfMurglak

  amúgy a megnyilatkozása elég kétértelmű... mert ki lehet belőle azt is olvasni, hogy azért nem csinálta meg, mert tudta, hogy utálnák.... vagy mert eladta...

  0 0
 • RacerX
  2018 jún 13 : 21:28
  Beküldte: RacerX

  Örülök hogy nem csinálta meg. Erről ez jut eszembe:

  [Linkelt tartalom]

  1 0

Hirdetések

300x279 szukitshu banner 001

 Ezen a napon történt...

A mai napon semmilyen esemény nem történt.

Online

 • Vendégek: 63
 • Tagok: 0
 • Összes tag:457
 • Legújabb:Öcskös22
 • Legtöbb online:213
  Vendégek: 213 Tagok: 0 ekkor: 2019 október 15 kedd - 15:18:45