A Köztársaság Fénykora: Újabb könyvborítót fedtek fel

eye_of_darkness_book_cover_.png

A Köztársaság Fénykora tavasz során beharangozott harmadik, a Trials of the Jedi ("A Jedik próbái") című fázisához nemrég már érkezett néhány szinopszis. Ezek közül azonban hiányzott a legelső könyvé, a George Mann (High Republic: Quest for the Hidden City) által jegyzett, The Eye of Darkness ("A Sötétség szeme") című regényé. Most viszont ennek a kötetnek a leírása is megérkezett, ráadásul a borítóját is felfedték.

A leírás szerint "a galaxis megosztott lett, miután a Csillagfény Jelzőállomás megsemmisítését követően a Nihil egy áthatolhatatlan határfalllal fogta körül a Külső Gyűrű egy részét, ahol Marchion Ro uralkodik és követői a szavára bármikor pusztításba kezdenek. Az odabent ragadt Jediknek, köztük Avar Krissnek azért kell küzdeniük, hogy megvédjék a világokat a Nihil-fosztogatásoktól, miközben próbálnak egy lépéssel a martalócok és szörnyeik előtt maradni.

A Nihil által elfoglalt zónán kívül Elzar Mann, Bell Zettifar és a többi Jedi a Köztársasággal együtt azért dolgozik, hogy elérjék valahogyan azokat a világokat, amelyeket elvágtak a galaxis többi részétől. De minden próbálkozásuk kudarcba fullad, még a kommunikáció is lehetetlen a határfalon át. Elzar és Bell vállát is hibák és veszteségek nyomják, ezért elkeseredetten keresik a megoldást.

De még ha sikerül is átjutniuk ezen a határfalon, hogyan vehetik fel a küzdelmet a névtelen szörnyetegekkel, amelyek számára a Jedik az Erőhöz való kapcsolatuk miatt prédát jelentenek? És micsoda szörnyűségeket tartogat még számukra Marchion Ro? Ahogy a Jedik és a Köztársaság egyre elkeseredettebbé válnak, könnyen lehet, hogy elvész a remény a galaxis újraegyesítésére."

A The Eye of Darkness angol megjelenését november 14-ére ígérték, amivel hivatalosan is beindul a harmadik fázis. A fentiekből is látható, hogy (mint azt korábban is megírtuk) a sztori az első fázis végét követően veszi fel a fonalat (ellentétben a másodikkal, amely az első fázisban történtek előzményeit mutatta be). Lesz ugyanakkor némi időugrás, egészen pontosan egy évvel később játszódik majd a harmadik fázis — a köztes időben történteket majd egy képregény-minisorozatban mutatják be.

Eye Of Darkness Book Cover
Hagyatek Banner Uj Fekvo 1460x684 A

A Szerzőről

SonOfMurglak

SonOfMurglak

"But I can be mouthy, because you know, what are they gonna do, fire me?"
A Szerző cikkei

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000

Hirdetés

Darth Bane Trilogia Allo