Köztársaság Fénykora: Új háttérinfó a hiperűrutazásról

hyperspace_ring.jpg

A filmek előtt 200 évvel játszódó Köztársaság Fénykora projektekben nagy hangsúlyt fektetnek a hiperűrre, amiben az alkotók igyekeznek feltárni, mennyire más volt még az általunk ismert űrutazás. A galaxisban a hiperűrt alkalmazzák a nagy távolságok megtételére, és a köré szőtt technológiák korról korra fejlődtek. A Köztársaság Fénykorából kiderül, hogy még nem értették annyira a tudósok és ezáltal a galaxis a hiperűrutazást, a Peremvidékig nyúló főbb hiperútvonalak épphogy akkorra váltak biztonságossá és járhatóvá, és a Nihileknek nevezett űrvikingek fenyegetése pedig fontossá teszi a fejlődést.

 

Az eredeti trilógiában az egyszemélyes vadászgépek egy bizonyos száma már rendelkezett beépített hiperhajtóművel, az Első Rend korában pedig már a TIE-vadászok alapból így kerültek le a futószalagról (Az utolsó Jedik mellesleg bemutatta a hiperűr veszélyeit a Holdo-manőverrel), ezzel szemben az előzmény trilógiában láthatjuk, hogy a Jedik mobil hiperűrgyűrűk segítségével tudtak csak a hipertérbe ugrani. Daniel José Older (A végső dobás) regénye, a Race to Crashpoint Tower pedig felfedi a hiperűrgyűrű eredetét. A Jedikkel összecsapó Nihilek fejlett hiperűr technológiával rendelkeztek, amivel pontos ugrásokat tudtak végrehajtani a gyűrűkkel, ellenben a Köztársaság őrzőivel. A Jedik a regényben vizsgálat alá veszik a Nihilek találmányát, amit a későbbiekben adoptálnak, és 200 év múlva már ők is alkalmaznak.

A Szerzőről

owokaleyo1992

owokaleyo1992

"To defeat an enemy you must know them. Not simply their battle tactics, but their history, philosophy, art." - Grand Admiral Thrawn
A Szerző cikkei

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000

Hirdetés

Darth Bane Trilogia Allo