A Köztársaság fénykora: További ízelítők

high_republic_SSKEER_28db2y2i_TALL.jpg

Bár 2021 januárjára tolódott a High Republic projekt, a korszak fontos karaktereiről, helyzetéről szóló alap információk adagolása továbbra is folyik.

 

A múltkori öt karakter után ezúttal egy újabb Jedi-mestert ismerhetünk meg a trandoshi Sskeer személyében, aki fontos szerepet játszik állítólag a Marveles képregény-sorozatban. Ő egy mogorva, nyers, makacs szereplő, aki hűséges, bár kegyetlenül őszinte, mindig azt osztja meg mással, amit pontosan gondol… vagy amit Avar Kriss és Jedi társai gondolnak. Mindez megváltozik hamarosan. Ő egy olyan Jedi-mester, aki olyan titkot rejt magában, ami széttépi őt. Mindezt Cavan Scott árulta el a karakterről.

Avar Krissről már korábban tudhattunk meg dolgokat, most a Michael Siglain, a Lucasfilm Publishing kreatív vezetője nyilatkozott arról, hogy a karakter fontos szerepet játszik a történetet beindító Nagy Katasztrófában. Ő az úgynevezett Hetzal Hőse, de hogy hogyan érdemelte ki ezt a címet, kiderül a Light of the Jedi kötetből. Mindenesetre ez a cím hangzás alapján hasonló lehet a Legendákba tartozó Tython Hőse névvel a The Old Republic játékból.

 

Charles Soule Az ébredő Erőből ismerős San Tekka nevét is behozta a történetbe: ők egykor egy a hiperűr útvonalakat kereső keménykötésű család voltak, akik a galaxis többi területében keresték az értékes utakat. A San Tekka klán dinasztiává vált idővel, a technológiák és technikák élén, amiktől Lina Soh kancellár nagy Galaktikus Köztársasága biztonságosan terjeszkedhetett új területekre. A fiatal Marlon és Vellis San Tekka felügyeletével a klán szoros kapcsolatban munkálkodik együtt a Köztársasággal, és fontossá válik a Nagy Katasztrófa kezelésében. Ám a San Tekkáknak is van egy titka: felemelkedésükért árat kellett fizetniük.

 

Továbbá Justina Ireland felfedte, hogy januárban érkező ifjúsági könyve, a The High Republic: A Test of Courage kapcsolódási pontot rejt Sana Starrosszal kapcsolatban, akit a Star Wars képregény-sorozatban láthattunk először. Az alma nem esett messze a fájától, ugyanis aki feltűnik a regényben, az Starros egyik régi felmenője, Avon Starros, egy 12 éves lány, akit politikus anyja a galaxis szélére küldött, mert túlságosan kíváncsi, szeret kísérletezni, és csupa bonyodalom övezi.

 

A továbbiakban pedig pár kép Sskeerről és Avar Krissről:

Sskeer 01 The High Republic 3978fav4u29

Sskeer The High Republic Bd73g8dbh9

Avar Kriss The High Republic 28h2iyg73iy

A Szerzőről

owokaleyo1992

owokaleyo1992

"To defeat an enemy you must know them. Not simply their battle tactics, but their history, philosophy, art." - Grand Admiral Thrawn
A Szerző cikkei

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000

Hirdetés

Darth Bane Trilogia Allo