A Köztársaság Fénykora gonosztevői

high_republic_villains_tall_34535.jpg

A projekt feletti lepel lehullása óta tudjuk, hogy a Nihilek személyében lesz megbirkózni valója a Jediknek a Köztársaság Fénykora érája során. A Mad Max-filmekbe illő űrviking Nihilek egy olyan népcsoport, ami a Köztársaság határterületein portyázik.

Halloween alkalmából a starwars.com új ellenséget mutatott be a Köztársaság Fénykorához, akik nem mások, mint a Drengirek, egy csupa csáppal és fogakkal rendelkező, nyugtalanító és amorf faj. Cavan Scott szerint - aki a Marvel-féle The High Republic képregénysorozatot jegyzi - mialatt a Jedik a Nagy Katasztrófa utóhatásának kezelésével próbálnak boldogulni, a növény alapú Drengir csoport egy mészárlás elejébe néz a galaktikus peremen. Az ihlet a vegetatív lényekhez Iain McCaigtől (az előzmény-filmek koncepciós művésze, egyben Darth Maul, Amidala királynő és Sio Bibble kinézetének megálmodója) jött még a projekt elején. Scott, aki nem fél horror elemeket csepegtetni a Star Wars-ba, elárulta, hogy a Köztársaság Fénykora egyik Jedijének a sorsában fontos szerepet játszanak majd.

 

Charles Soule, a Light of the Jedi regény írója a Nihileket is jellemezte: Olyan valóságos rémálmok, akik bárhol ott teremhetnek szabad akaratukból. Bizarr, megfélemlítő taktikákat alkalmaznak - kémiai fegyvereket, mérgeket -, bármit bevetnek, amivel ölni lehet. A Drengirekkel ellentétben a Nihilek terveznek, feltérképeznek és hatalmi struktúrával rendelkeznek. Mindezek pedig összességében még rémisztőbbé teszik őket. A Nihilek három fő divízióba osztódtak, amiket Viharoknak (Tempests) neveztek el, mindegyikben van egy kapitány, aki totális kontrollt élvez. A kódexük egyszerű: a Nihilek elveszik, amit akarnak, aki pedig az útjukba áll, nemcsak őt, hanem szeretteit is elteszik láb alól. A káoszügynök Nihilek céljai közvetlenül a Köztársaságon és a Jedi Renden keresztül teljesülhetnek.

 

Az egyik Nihillel is megismerkedhetünk így előzetesen, aki nem más, mint Marchion Ro (aki a cikk borítóképén szerepel), aki fontos pozíciót foglal a csoportban: ő a Nihilek Szeme, mint egykor apja. Nem ő adja a parancsokat - ez a Viharlovagok (Tempest Runners) asztala, de valósággal minden körülötte forog. A dolgok, amik többé teszik a Nihileket egy peremvidéki fosztogató bandától, azok mind Marchiontól jönnek.

The Drengir Concept Art 34532

The Nihil Concept Art 23423

The Nihil Concept Art 34542

Marchion Ro Concept Art 8363

A Szerzőről

owokaleyo1992

owokaleyo1992

"To defeat an enemy you must know them. Not simply their battle tactics, but their history, philosophy, art." - Grand Admiral Thrawn
A Szerző cikkei

Hirdetés

Hagyatek Banner Allo 1200x6000

Hirdetés

Darth Bane Trilogia Allo